Pui cu ananas

Aceasta reteta usoara Pui cu ananas constituie o masa excelenta pentru intreaga familie. Este gata de servit in 30 de minute. Sosul de ananas este dulce si aromat, o alternativa excelenta pentru a exerimenta ceva nou.
 

TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL30 minute

 

 

 1 lingură(i) ulei de masline
 5 kg pupe superioare pui
 sare si piper dupa gust
 ardei rosu
 bucati cuburi de la un ananas
 ¼ cana caju

Pentru sos
 ½ cana sos ananas
 4 lingură(i) sos soia
 ¼ cana supa pui
 ⅓ cana sos hoisin
 ½ cana zahar brun
 2 catei usturoi
 2 linguriță(e) amidon porumb
 ½ ardei

Pentru servire optional
 ceapa verde taiata
 felii de lamaie
 orez alb

 

 

Pasul 1 - Gateste puiul
 

Intr-o tigaie mare la foc mediu, adauga ulei. Condimenteaza puiul cu sare si piper si adauga-l in tigaie. Gateste timp de 5 minute pana cand se rumeneste pe toate partile. Amesteca ardeiul gras si gateste inca 3 minute pana cand se fragezeste.


Pasul 2 - Prepara dressingul pentru Pui cu ananas
 

Intr-o cratita mica, combina sucul de ananas, sosul de soia, zaharul brun, sosul hoisin, usturoiul si ardeii. Amesteca pana cand se combina totul bine si redu focul la mic.


Pasul 3 - Pune sosul pentru Pui cu ananas in cratita
 

Intr-un bol , amesteca amidonul de porumb cu 2 lingurite de apa. Pune in cratita si fierbe pana cand sosul se ingroasa, timp de circa 5 minute.


Pasul 4 - Amesteca puiul cu sos
 

Toarna sosul peste pui, amesteca si fierbe timp de 3 minute.
Adauga in oala bucatile de ananas si caju si amesteca pentru a se incorpora bine.


Pasul 5 - Servire Pui cu ananas
 

Optional, se poate servi cu orez alb garnisit cu ceapa verde tocata.


Nota
 

Cand gatiti sosul, dupa ce ati adaugat amidon, lasati-l sa fiarba pana cand ajunge la grosimea dorita. Daca il lasati mai mult, se va ingrosa.

Comentarii

Articole similare

Dulceata de dovlecei
Dulceata de dovlecei
Dulceata de dovlecei este inedita si are gust de ananas. Poate ca nu te-ai asteptat sa gasesti o reteta de dulceata din dovleceii care se folosesc de obicei pentru mancarurile sarate, dar lasa-te...