Ciorba de perisoare este una din cele mai iubite si realizate retete pentru copii si adulti. Perisoarele sunt moi, usor de consumat, alaturi de ciorba condimentata corespunzator. Este perfecta in orice sezon, dar mai ales atunci cand ajungi acasa infrigurat si vrei sa te dezamortesti cu un bol de ciorba fierbinte, dreasa cu smantana.
TIMP DE PREPARARE 45 minute
TIMP TOTAL 1 oră 5 minute
Pentru perisoare
1 ou
2 lingură(i) marar
2 lingură(i) patrunjel
¼ cana orez
¼ cana pesmet
½ linguriță(e) sare
½ linguriță(e) piper
500 gr carne tocata
Pentru ciorba
2 lingură(i) ulei de masline
1 ceapa mare taiata
2 morcovi mari taiati
2 capatani de telina, taiate
½ linguriță(e) sare
½ linguriță(e) piper
2 lingură(i) pasta de tomate
4 cani supa de pui/ apa
4 cani apa
½ linguriță(e) vegeta
3 linguriță(e) suc de lamaie
1 ou batut
patrunjel
leustean
Pasul 1 - Formati perisoarele
Intr-un castron adaugati toate ingredientele pentru perisoare si amestecati-le bine. Formati chiftelute cu diametrul de circa 2 - 3 cm. Ar trebui sa obtineti cam 30 de chiftele, in functie de cat de mari le modelati. Puneti perisoarele la frigider pana la momentul in care trebuie adaugate in oala cu ciorba.
Pasul 2 - Fierbeti ingredientele
Incalziti uleiul de masline intr-o oala, pe foc mediu. Adaugati ceapa, morcovii si telina. Lasati sa fiarba circa 5 minute sau pana cand ceapa devine translucida si se inmoaie. Condimentati cu sare si piper, dupa preferinte. Adaugati pasta de rosii, supa de pui si apa. Fierbeti toate ingredientele si apoi adaugati perisoarele pe rand.
Pasul 3 - Finalizati ciorba
Lasati perisoarele sa fiarba in oala circa 10 minute sau pana cand se gatesc bine (veti cunoaste acest lucru, pentru ca se ridica la suprafata). Condimentati supa si adaugati sucul de lamaie. Incet, adaugati un ou, amestecand constant. Gatiti inca un minut, dupa care puteti presara patrunjel deasupra.
Pasul 4 - Servire Ciorba de perisoare
Serviti ciorba de perisoare fierbinte, cu un pic de smantana.
Pofta buna!
Comentarii