Beneficiile pe care ciorba le aduce organismului
Deoarece corpul uman este constituit din aproximativ 70% apa, un consum corespunzator de lichide ne ajuta sa ne pastram sanatatea. Tocmai din acest motiv, consumul ciorbelor si supelor ajuta la hidratarea corpului. Si, datorita faptului ca acestea contin multe legume, sunt si o sursa bogata in vitamine si minerale.
Ciorbele sunt foarte sanatoase, iar acest lucru este bine cunoscut de toata lumea! Pe langa faptul ca acestea pot usura digestia, unele, pot chiar sa te ajute sa si slabesti!
Existenta lor in alimentatia ta este foarte importanta, deoarece, vor face diferenta intre o dieta sanatoasa si una nesanatoasa. Asa ca daca si tu iti doresti sa ai o dieta echilibrata, va trebui sa mananci, macar din cand in cand cate o ciorba!
Iar daca iti faci griji ca nu iti va iesi gustoasa, nu te panica prea tare! Fiindca am pregatit pentru tine, cateva secrete “furate” de la cei mai buni bucatari! Asa ca, daca iti doresti ciorbe delicioase, tine pe aproape un carnetel unde sa notezi si o oala inox, fiindca in curand va incepe destainuirea!
Exista lucruri de care se tine cont intotdeauna, de catre orice bucatar care se respecta. Si de care, si tu va trebui sa tii cont, atunci cand iti doresti ca ciorba sa iasa intotdeauna delicioasa. Iata doar cateva!
1.Foloseste ingrediente de calitate
Odata cu pasiunea in bucatarie, se naste si pasiunea pentru a gati celor dragi tie. Asa ca, cei care iubesc sa gateasca, vor iubi si mai mult, ca cei din jurul lor, sa se poata bucura din plin de ceea ce se prepara in bucatarie.
Din acest motiv, se naste si, nevoia si dorinta de a le oferi celor dragi, tot ceea ce este mai bun! Adica, ingrediente de calitate! Nimic nu se poate compara cu o mancare, ce contine doar ingrediente proaspete si cat mai naturale!
Iar acest lucru, va face si in cazul ciorbelor pe care tu vrei sa le gatesti, diferenta intre una delicioasa si una care abia poate fi mancata!
Incearca sa alegi ingrediente cat mai proaspete. Si, daca ai posibilitatea, si cat mai naturale! Apeleaza la pietele unde poti gasi legume, sau, daca ai spatiu, fa- ti chiar o mini- gradina! Pana si intr- un pahar in apartament, poti planta putin patrunjel, ca sa dai ciorbelor tale un gust inedit!
Asa ca, foloseste- te de imaginatie si de toate resursele pe care le ai pentru a gati cat mai sanatos si natural!
2.Nu te zgarci cu legumele, insa foloseste- le intr- un mod echilibrat!
In cazul oricarui preparat, legumele, vor da aroma. Cu toate acestea, insa, adaugand o cantitate mult prea mare dintr- o anumita leguma, poti anihila gustul tuturor celorlalte si gustul acelei legume poate deveni mult prea proeminent. Iar acest lucru nu este pe placul tuturor!
Foloseste cat mai multe legume, insa, foloseste- le in cantitati aproximativ egale. Nu pune o singura ceapa, alaturi de 5 morcovi mari. Fiindca ciorba ta, se va transforma in ciorba de morcovi, in loc de ciorba de legume!
Incearca sa le folosesti pe toate, in cantitati aproximativ egale, fiindca, in acest mod, toate isi vor pastra aroma si savoarea!
3.Iubeste- i pe cei carora le gatesti, ca sarea in bucate!
Iti mai aduci aminte de aceasta veche poveste? Inainte ca regele sa isi dea seama de raul pe care l- a facut, si- a alungat una din fete, deoarece aceasta i- a spus ca il iubeste “ca sarea in bucate”. Fara sa isi dea seama, la ce se refera fata, a ales sa o alunge din castel.
Insa atunci cand a fost invitat la nunta ei si a fost singurul care a primit mancarea fara pic de sare, si- a dat seama de importanta sarii, pentru a da gust unui preparat. Totodata, si- a dat seama de cat de fada poate fi viata si mancarea cand aceasta nu exista. Si si- a mai dat seama si de iubirea pe care fata lui i- o purta de fapt!
Asa ca, nu neglija nici tu sarea in bucate! Si nu neglija nici condimentele! Acestea exista pentru a da savoare preparatelor noastre si ar fi pacat sa ramana nefolosite! Mai ales cand sunt capabile sa dea un gust atat de bun! Si cand pot aminti celor care iti incearca mancarea, de gustul de acasa!
4.Foloseste carne cu os
Pe langa gustul nemaipomenit pe care il dau oasele in ciorbe, acestea au numeroase beneficii pentru sanatate. Printre acestea, pot fi enumerate si: intarirea parului si a unghiilor si mentinerea acestora sanatoase, imbunatatirea digestiei, ameliorarea simtomelor pe care le are corpul atunci cand ia contact cu alimente sau substante ce ii provoaca alergii, dar si multe altele.
Pe langa aceste beneficii insa, oasele animalelor dau si un gust extraordinar ciorbelor! Asa ca, daca vrei sa stii motivul pentru care marile gospodine gatesc niste ciorbe nemaipomenite, trebuie sa stii ca, oasele pot fi motivul!
Adesea, bucatarii priceputi, apeleaza la a fierbe niste oase, de porc, vita sau chiar pui si de a folosi zeama rezultata la pregatirea ciorbelor! Chiar daca, in farfurie, vei gasi doar cateva perisoare sau cateva bucati de burta de vita, trebuie sa stii, ca in zeama pe care o mananci, e posibil sa fi fost fierte si niste oase, pentru a da savoare.
Acestea sunt cele 4 secrete pe care orice bucatar desavarsit le respecta cu sfintenie! Pentru a prepara si tu o ciorba extraordinara, aceste 4 sfaturi vor fi suficiente pentru a- ti impresiona toti invitatii! Atata timp cat vei tine cont de ele, nu exista urma de indoiala! Va fi exclus sa dai gres cu orice reteta de ciorba pe care o vei pregati!
Tu cunosteai aceste secrete? Ai tinut cont de ele pana acum sau le- ai ignorat cu desavarsire? Spune- ne daca ti- au folosit sau impartaseste alte lucruri care te- au ajutat sa gatesti ciorbe mai bune cu ceilalti oameni care doresc sa isi imbunatateasca stilul de a gati! Poti face asta lasand un comentariu!
Comentarii