Carne de vita la gratar

Daca sunteti in cautarea unui preparat sanatos pentru o zi festiva si nu numai, carnea de vita la gratar este un preparat delicios, bogat in proteine, vitamine si minerale de cea mai buna calitate. Merge servita in zeci de moduri, alaturi de cartofi copti, natur sau chiar si ca atare, alaturi de o salata fresh. Iata cum sa o pregatesti simplu si rapid!
 

TIMP DE PREGĂTIRE20 minute
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL35 minute

 

 

1 bucata antricot vita, carne maturata
 sare si piper
 optional: 40 grame unt, rozmarin, 1/2 catel de usturoi, 1 lingurita de coaja de lamaie fin razuita, zeama de lamaie, sare si piper

 

 

Pasul 1 - Pregatirea gratarului
 

Pregatiti gratarul si incingeti tigaia grill pe care urmeaza a fi gatita carnea.


Pasul 2 - Pregatirea carnii
 

Pentru o gatire perfecta, scoateti carnea de la frigider si lasati-o la temperatura camerei timp de aproximativ 30 minute-o ora.
Transati carnea in felii de o dimensiune potrivita, nici prea groase, nici prea subtiri, de aproximativ 5-6 cm maxim. Condimentati carnea cu sare si piper pentru savoare.


Pasul 3 - Gatirea carnii
 

Asezati feliile de carne rand pe rand in tigaia gril, unsa in prealabil cu putin ulei si lasati-le in tava gril timp de aproximativ 5 minute, pe-o parte si pe alta.
Dupa acestea sunt gata lasati bucatile de carne putin la odihnit si serviti alaturi de legume sau cu alte condimente.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Vita in crusta de mustar
Vita in crusta de mustar
O reteta festiva, perfecta pentru Craciun, pentru invitati importanti sau cu o ocazie speciala. Cand vrei sa incerci ceva nou, un pic sofisticat, opreste-te cu incredere la aceasta combinatie. ...
Musaca de vinete
Musaca de vinete
Aceasta musaca de vinete se face cu un sos bechamel si cu un amestec din carne, la cuptor. La final, se presara peste ea branza maruntita si nucsoara. Este foarte gustoasa. TIMP DE PREGĂTIRE 10...