Carnati de casa la gratar

Alaturi de mici, piept de pui, antricot de vita sau muschiulet de porc, carnatii fac senzatie atunci cand vine vorba de aperitive sau de o masa festiva alaturi de prieteni sau familie, pregatiti in casa sau in aer liber, si musai la gratar.
Pregatirea carnatilor la gratar, indiferent ca vorbim de cei de casa, 100% romanesti sau de cei din comert, vin cu o savoare inegalabila si inedita pentru papilele noastre gustative. Iata cum sa-I pregatesti pe cei mai deliciosi.
 

TIMP DE PREGĂTIRE40 minute
TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL1 oră 20 minute

 

 

 20 kg pulpa porc
 5 kg grasime porc
 70 gr piper macinat
 250 gr boia dulce
 100 gr boia iute
 20 gr are / kilogram carne
 200 gr usturoi
 4 linguriță(e) cimbru macinat
 4 linguriță(e) chimen macinat

 

 

Pasul 1 - Pregatirea carnii
 

Se ia amestecul de carne sau flecile de carne dorite si se omogenizeaza/toaca cu ajutorul masinii de tocat. Se condimenteaza dupa preferinte cu sare, piper, usturoi, cimbru boia etc.


Pasul 2 - Pregatirea intestinelor
 

Matele se spala bine in apa calduta si se pregatesc pentru umplere.


Pasul 3 - Formarea carnatilor
 

Cu ajutorul masinii de tocat, se ruleaza intestinul pe suport si se introduce din amestecul de carne, formand carnati de o dimensiune potrivita, nici prea mari, nici prea mici, pentru a fi usor de depozitat.
Dupa umplerea fiecarui carnat se leaga bine cu o ata la capete pentru a da forma. Carnatii astfel pregatiti se pot pastra la congelator sau pot fi afumati.


Pasul 4 - Pregatirea gatarului
 

Se pregateste gratarul si/sau se incinge tigaia grill , stropind-o cu putin ulei (in cazul tigaii).


Pasul 5 - Pregatirea carnatilor
 

Se adauga 4-5 carnati sau cat cuprinde in tigaie, lasandu-I la gatit timp de aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Cand acestia capata o culoare rumena, caracteristica, se iau de pe gratar si se pun in vas la odihnit. Ulterior se servesc ca atare sau alaturi de garnitura favorita.

Pofta buna!

Comentarii