Burger cu fasole neagra
TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE25 minute
TIMP TOTAL35 minute

 

 

 ½ cana sos salsa
 2 cutii de fasole neagra
 ½ cana pesmet
 ¼ cana ceapa rosie
 2 lingură(i) mustar
 2 oua batute
 2 lingură(i) ulei de masline
 1 linguriță(e) chimion

 

 

Pasul 1 – Gatiti fasole
 

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C și asezati hartie de copt pe o tava. Întindeți fasolea uniform pe foaia de copt și coaceți timp de 12-15 minute până se usucă ușor, amestecând la jumătatea timpului. Transferați fasolea într-un bol mare și pasati-o cu un pasator.


Pasul 2 – Pregatiti burgerii din fasole
 

Puneți salsa într-o sită cu ochiuri fine și agitați de câteva ori pentru a scurge excesul de lichid.
Transferați salsa în bolul cu fasolea neagră. Adăugați pesmetul, ceapa mărunțită, ouăle, muștarul și chimenul. Puneti la frigider timp de 10 minute pentru a permite mirosurilor sa se intrepatrunda.


Pasul 3 – Formati burgerii
 

Formați amestecul burgeri (chiftele mari) cu aproximativ 1/3 cană de amestec la fiecare. Asta inseamna ca ar trebui sa obtineti 6 – 8 burgeri.


Pasul 4 – Gatirea pe aragaz
 

Încălziți jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie mare grill, antiaderentă sau o tigaie cu suprafata neteda, la foc mediu. Adăugați 4 burgeri și gătiți timp de 4-5 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Repetați procedura cu toti burgerii obtinuti.


Pasul 5 – Gatirea in cuptor
 

Asezati burgerii pe o tava acoperita cu foaie de copt si lasati sa se gateasca in cuptor, la 180 grade Celsius, timp de 20 de minute. Trebuie sa-i inoarce-ti si pe partea cealalta, pentru o gatire uniforma.


Pasul 6 – Servire burgeri
 

Serviți burgerii in chifle cu topping-urile preferate.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Burger cu quinoa
Burger cu quinoa
Această rețetă vegană de burger cu quinoa este ușoară, sănătoasă și plina de proteine. Nu ai nevoie de o masina de tocat, iar amestecul se obtine rapid, intr-un bol. TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute ...