TIMP DE PREPARARE25 minute
TIMP TOTAL35 minute
½ cana sos salsa
2 cutii de fasole neagra
½ cana pesmet
¼ cana ceapa rosie
2 lingură(i) mustar
2 oua batute
2 lingură(i) ulei de masline
1 linguriță(e) chimion
Pasul 1 – Gatiti fasole
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C și asezati hartie de copt pe o tava. Întindeți fasolea uniform pe foaia de copt și coaceți timp de 12-15 minute până se usucă ușor, amestecând la jumătatea timpului. Transferați fasolea într-un bol mare și pasati-o cu un pasator.
Pasul 2 – Pregatiti burgerii din fasole
Puneți salsa într-o sită cu ochiuri fine și agitați de câteva ori pentru a scurge excesul de lichid.
Transferați salsa în bolul cu fasolea neagră. Adăugați pesmetul, ceapa mărunțită, ouăle, muștarul și chimenul. Puneti la frigider timp de 10 minute pentru a permite mirosurilor sa se intrepatrunda.
Pasul 3 – Formati burgerii
Formați amestecul burgeri (chiftele mari) cu aproximativ 1/3 cană de amestec la fiecare. Asta inseamna ca ar trebui sa obtineti 6 – 8 burgeri.
Pasul 4 – Gatirea pe aragaz
Încălziți jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie mare grill, antiaderentă sau o tigaie cu suprafata neteda, la foc mediu. Adăugați 4 burgeri și gătiți timp de 4-5 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Repetați procedura cu toti burgerii obtinuti.
Pasul 5 – Gatirea in cuptor
Asezati burgerii pe o tava acoperita cu foaie de copt si lasati sa se gateasca in cuptor, la 180 grade Celsius, timp de 20 de minute. Trebuie sa-i inoarce-ti si pe partea cealalta, pentru o gatire uniforma.
Pasul 6 – Servire burgeri
Serviți burgerii in chifle cu topping-urile preferate.
Pofta buna!
Comentarii