Biscuiti cu scortisoara

Acesti Biscuiti cu scortisoara aduc o dulceata aparte Craciunului. Si Mosul ii iubeste. Copiii se vor delecta cu ei in timp ce-si asteapta cadourile. Ai putea chiar sa-i agati in brad. In plus, sunt o idee grozava pentru a gati de Craciun alaturi de copii.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 40 minute
TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 55 minute

 

 

 175 gr zahar brun
 85 gr sirop
 100 gr unt
 3 lingură(i) ghimbir macinat
 1 lingură(i) scortisoara macinata
 350 gr faina + extra pentru tapetat
 1 lingură(i) bicarbonat de sodiu
 1 ou, usor batut
Pentru decorare
 100 gr ciocolata alba

 

 

Pasul 1 - Prepari compozitia pentru Biscuiti cu scortisoara
 

Topesti zaharul, siropul si untul. Amesteci condimentele si faina intr-un bol mare. Dizolvi apoi bicarbonatul de sodiu intr-o lingura cu apa rece. Faci un locusor in centrul ingredientelor uscate, adaugi amestecul de zahar topi, oul si bicarbonatul de sodiu acolo. Amesteci bine. In aceasta etapa, compozitia va fi moale, dar pe masura ce se raceste, va prinde consistenta.


Pasul 2 - Dai aluatul la frigider
 

Acoperi suprafata amestecului de biscuiti cu o folie si il pui la racit. Il dai la frigider timp de cel putin o ora pentru a deveni mai fermi si pentru a-l putea modela in biscutiti.


Pasul 3 - Modelezi aluatul in Biscuiti cu scortisoara
3

Incalzesti cuptorul la 190 grade Celsius. Scoti aluatul si il rastorni pe o suprafata usor tapetata cu faina. Tai aluatul in doua, intinzi o foaie si incepi sa modelezi biscuiti in diverse forme: cadouri, brazi de craciun, inimioare, casute de turta dulce etc. Pentru asta, trebuie sa folosesti forme de biscutiti. Daca vrei sa adaugi biscutii obtinuti in brad, atunci nu uita sa faci si un mic orificiu pentru a-i putea prinde de crengute. Foloseste o scobitoare pentru a face gaura. Procedezi la fel si cu cealalta jumatate de aluat.


Pasul 4 - Coci biscutii
 

Coci timp de 12 - 15 minute, intr-o tava de cuptor, pana cand biscuitii se rumenesc putin. Daca gaurile pe care le-ai facut cu scobitoarea, s-au atenuat, poti sa le refaci cat timp biscutii sunt calzi.
Cand sunt gata ii scoti pe o foaie de copt si ii transferi pe un gratar pentru a se raci complet.


Pasul 5 - Decorezi acesti Biscuiti cu scortisoara, cu ciocolata topita
 

Rupi bucati de ciocolata si le topesti in cuptorul cu microunde timp de 1 -2 minute. Poti topi ciocolata si la bain marie. Decorezi biscutii cu ciocolata, dandu-le diferite forme sau scriind initiale. Daca alegi sa-i agati in brad, biscutii vor ramane buni de mancat timp de o saptamana. Ca si decoratiuni, vor rezista chiar mai mult.

Comentarii

Articole similare

Biscuiti cu scortisoara
Biscuiti cu scortisoara
Acesti Biscuiti cu scortisoara aduc o dulceata aparte Craciunului. Si Mosul ii iubeste. Copiii se vor delecta cu ei in timp ce-si asteapta cadourile. Ai putea chiar sa-i agati in brad. In plus, sunt...
Tort de biscuiti
Tort de biscuiti
Daca sunteti in cautarea unui desert extraordinar, bogat in savoarea ciocolatei, insa fara coacere, tortul de biscuiti este o reinterpretare perfecta a favoritului salam de biscuiti. Este o alegere...
Salam de biscuiti cu nuca
Salam de biscuiti cu nuca
Salamul de biscuiti este un desert iubit de toti pofticiosii. Este o reteta foarte usor de preparat, pe care o poti personaliza in functie de preferintele tale. Pe langa ingredientele de baza, poti...
Acadele cu ciocolata si branza
Acadele cu ciocolata si branza
Acadelele nu lipsesc din copilaria oricarui copil. Dar ce-ai zice de niste acadele sanatoase si delicioase cu branza, bezea si glazura fina de ciocolata? Aceste acadele sunt un desert exceptional de...
Rulouri cu scortisoara
Rulouri cu scortisoara
Aceste Rulouri cu scortisoara sunt bune oricand. Sunt pufoase si se prepara cu o glazura alba, care le da un aspect foarte frumos. Aluat 500 gr faina alba 300 ml lapte caldut 20 gr drojdie...