4 Mancaruri rapide pe care sa le gatesti la micul dejun

Dupa cum si specialistii incearca sa ne aminteasca tot timpul, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Un mic dejun consistent si sanatos, ne poate oferi tot ce avem nevoie pentru a ne putea desfasura ziua fara probleme. Asa ca, daca pana acum sareai peste aceasta masa, de azi, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa o faci, fiindca micul dejun este cel care, ar putea avea un efect pozitiv asupra sanatatii tale.



Insa, ce ai putea sa gatesti la micul dejun? Ce intrebare dificila...


Daca nu ai nicio idee, tocmai fiindca sareai pana acum peste aceasta masa, am pregatit pentru tine cateva retete simple si rapide care iti vor fi tare folositoare pana ce te obisnuiesti sa mananci dimineata. Asa ca scoate cratita, tigaia si tot ce mai ai nevoie pentru a te apuca de gatit si incepi si prepara aceste 4 retete delicoase!

 



1.Chifle umplute

 

Chiflele umplute sunt numai bune atunci cand esti un incepator al gatitului. Iar pentru micul dejun acestea sunt ideale, deoarece sunt si consistente. Pentru prepararea unei portii, o sa ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

 

3 chifle

100g bacon

1 ardei kapia

o rosie medie

o ceapa

70 g cascaval

 

Pentru inceput va trebui sa faci niste capacele chiflelor, si, cu ajutorul unei linguri, sa le scobesti miezul din interior. Apoi, va trebui ca, intr-o tigaie sa prajesti baconul, tocat marunt, iar la final, sa adaugi si ceapa, ardeiul si rosia, taiate fasii de dimensiuni potrivite. Lasa baconul si legumele in tigaie doar cat sa se caleasca putin.

 

Cand acestea sunt gata, transfera-le folosind o lingura, in interiorul chiflelor. Pune niste cascaval ras deasupra lor si baga-le la cuptor pentru 5-10 minute. Cu un minut inainte sa le scoti, baga putin si capacele chiflelor in cuptor, pentru a putea manca din chifle ca din niste sandwich-uri, iar reteta este gata!

 

 

2.Clatite cu branza si spanac

 

Clatitele sunt iubite de toti, atunci cand sunt preparate ca si desert, insa, trebuie sa stii ca nici gatite ca si  fel principal nu sunt mai putin gustoase! Asa ca iata ce ingrediente iti trebuie pentru a pregati niste clatite cu spanac si branza.

 

3 oua

1 lg faina

70 g spanac fiert si tocat marunt

1 cartof mic

putin marar

100 g branza

 

Pentru preparare, va trebui mai intai sa spargi cele 3 oua intr-un bol si sa le amesteci cu lingura de faina. Cand totul este omogen, adauga si spanacul fiert si tocat marunt si cartoful, dat pe razatoare. Atentie! Spanacul nu trebuie sa fie cald sau fierbinte, deoarece, altfel ouale se vor inchega atunci cand il vei turna peste ele.

 

Adauga si mararul tocat marunt si branza rasa, si mesteca pana ce totul se omogenizeaza. La final, compozitia trebuie sa se tina, ca sa poata fi modelata in forma unei clatite. De aceea, daca nu are consistenta potrivita, adauga putin lapte, ori dupa caz, putina faina, pentru a o aduce la consistenta potrivita.

 

Cand compozita este gata, pune o tigaie pe foc si modeleaza clatitele. Lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti foarte bine, iar micul dejun este gata!

 

3.Parfait de iaurt

 

Parfaitul de iaurt este ideal pentru cei carora le este mai greu sa manance dimineata, deoarece, este un mic dejun mai usor de digerat si mult mai racoritor. Pe deasupra, este simplu de pregatit si poate fi chiar preparat de seara de dinainte de a fi servit, daca il bagi la frigider peste noapte.

 

Iata ce ingrediente iti vor trebui pentru prepararea unui parfait delicios:

 

100 g iaurt grecesc

granola

fructe de padure

o banana

miere dupa gust

 

In niste boluri potrivite, ori in niste pahare generoase, va trebui sa aranjezi toate ingredientele in starturi, in asa fel incat, la fiecare inghititura sa te loveasca valul de arome si texturi diferite. Pune in vasul din care vei servi, cate un strat de iaurt, unul de banana, unul de granola si unul de fructe de padure, iar apoi repeta procedeul.

 

Daca este nevoie, poti adauga si putina miere, insa nu este absolut necesar sa o faci. Acest mic dejun poate fi servit si fara.

 

4.Mini clatite olandeze si budinca de chia

 

Budinca de chia este printre cele mai simple dar si gustoase preparate pe care le-ai putea manca la micul dejun. Aceasta reteta a devenit foarte apreciata in ultima perioada. Pentru a o prepara ai nevoie de doar doua ingrediente:

 

seminte de chia

lapte

 

Laptele, poate fi atat vegetal, cat si de origine animala. Cu toate acestea, insa, noi ti-l recomandam pe cel vegetal, daca doresti ca micul dejun sa fie mai racoritor.

 

In functie de cata vrei sa mananci, adauga o cantitate de lapte in pahar si niste seminte de chia. La aproximativ 150 ml lapte, se pun aproximativ 3 lingurite cu varf de seminte, insa in functie de ce textura iti doresti sa aiba, poti pune mai multe sau mai putine.

 

Laptele cu seminte, va trebui apoi lasat pentru cel putin 2 ore la frigider, ca semintele de chia sa poata sa isi mareasca dimensiunea. Noi iti recomandam chiar sa le lasi peste noapte la frigider.

 

Peste aceasta budinca, poti pune diverse fructe sau chiar dulceturi, daca doresti sa ii dai mai mult gust, insa, la fel de bine, se poate servi si simpla. Noi iti recomandam,insa, sa nu mananci doar atat la micul dejun. Asta, mai ales, daca stii, ca masa ta de pranz va fi destul de tarziu.

 

Pentru a-ti tine de foame, noi iti recomandam sa alaturi budincii de chia si niste clatite, daca tot ai inceput cu ceva dulce! Iar o varianta de “dulce” ideal, ar fi niste mini clatite olandeze. Daca doresti sa le alaturi si pe acestea budincii de chia, poti gasi reteta, in articolul “Mini clatite olandeze”.

 

Speram ca ti-au fost de folos cele 4 retete si ca le vei folosi cu drag si spor la micul dejun! Sa ai pofta si sa fii plin de energie in fiecare dimineata!

 

 

 

Comentarii