Clatitele olandeze sunt micute si adorabile, foarte gustoase si numai bune pentru servit simple, cu umplutura dulce sau sarata, la fel ca si cele clasice. Doar ca acestea au o forma mult mai interesanta si cu un gust ce aduce un pic a gogosi. Le poti servi doar cu zahar pudra sau cu cateva afine proaspete.
Ai nevoie de:
250 g faina
50 g unt
400 ml lapte
10 g drojdie
5 g sare
Cum se prepara:
Incepe prin a incalzi laptele. Apoi amesteca faina cu sarea si fa o gropita in mijlocul gramezii. Separat, amesteca o cantitate mica de lapte cald cu drojdie si pune adauga lichidul in gropita formata, impreuna cu 2/3 din laptele ramas.
Amesteca bine pentru a obtine un aluat omogen, neted si pufos. Adauga si restul de lapte ramas si continua sa framanti aluatul. Apoi acopera aluatul cu un prosop curat si lasa-l la dospit, pentru aproximativ o ora, la caldura.
Unge o tigaie pentru clatite cu putin unt. Si formeaza clatitele cu o lingura pe suprafata tigaii. Lasa la prajit pe ambele parti, pana se formeaza o coaja frumos rumenita. Serveste-le cu zahar pudra si fructele tale preferate.
Clatitele olandeze sunt micute si adorabile, foarte gustoase si numai bune pentru servit simple, cu umplutura dulce sau sarata, la fel ca si cele clasice. Doar ca acestea au o forma mult mai...
08 iun. 2021
Comentarii