Daca nu ai incercat pana acum supa crema de linte, iti recomandam sa o incerci pentru ca este absolut delicioasa, sanatoasa, si se prepara super rapid. Lintea rosie se foloseste la supe si piureuri, iar spre deosebire de fasole, lintea fierbe repede si nu trebuie hidratata inainte. Daca nu iti plac cartofii dulci sau nu ai la indemana poti inloci cartoful dulce cu cel clasic.
Ai nevoie de:
250g linte rosie
1 cartof dulce
1 morcov
1 bucatica de telina
1 ceapa
Sare si piper
Ulei de masline
Cum se prepara:
Intr-o oala incapatoare, pune la fiert legumele curatate si taiate rondele groase sau cuburi mari, dupa caz. Lasa-le pe foc la fiert pentru aproximativ 20-25 de minute si apoi adauga lintea strecurata de zeama din conserva, si mai adauga apa daca este nevoie.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si lasa sa fiarba pentru inca 10-15 minute. Daca observi ca apa scade, mai adauga putina. Lintea absoarbe destul de multa apa in timp ce fierbe deci urmareste oala.
Dupa ce toate legumele au fiert, mixeaza toate legumele la blender pana obtii o supa cremoasa si adauga din zeama in care au fiert legumele pana cand obtii consistenta dorita. Adauga 2-3 linguri de ulei de masline, gusta si mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Serveste supa cu crutoane facute in casa cu ulei de masline si usturoi. Pofta buna!
Comentarii