Micul dejun este cea mai importanta masa, iar grija pe care o vei acorda calitatii alimentelor consumate la micul dejun vor fi responsabile pentru starea ta de spirit, dar si de nivelul de energie pe care il vei avea intreaga zi. Mancand ceva sanatos si consistent la micul dejun, te vei putea asigura ca vei avea capacitatea de a face toate activitatile pe care le ai de facut, avand si o stare de spirit buna.
La micul dejun, insa, nu trebuie sa consumi mancaruri grase, iar o reteta sanatoasa, consistenta, dar care sa nu iti pice greu la stomac, poate fi chiar cea de oua cu spanac si rosii. Daca esti curios cum se prepara, scoate din dulap o tigaie adanca si gateste-o cu noi! Iata de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente
4 oua
300 g spanac
200g rosii
1 ceapa
jumatate ardei kapia
sare si condimente dupa gust
Mod de preparare
Pentru pregatirea acestei retete va trebui, pentru inceput sa te ocupi de curatarea legumelor. Curata ceapa, rosiile si ardeiul si taie-le cubulete, apoi pune-le intr-o tigaie adanca, alaturi de putin ulei de masline pentru a se cali.
Daca iti doresti, insa, ca reteta sa fie si mai sanatoasa, renunta complet la ulei si pune in tigaie o ceasca plina cu apa, pentru ca ceapa, rosiile si ardeiul sa se fiarba, in loc sa se caleasca. Atunci cand ceapa si ardeiul au inceput sa se gateasca, adauga si spanacul. Acest ingredient poate fi proaspat, dar si congelat.
In cazul in care alegi sa folosesti spanac congelat, adauga-l pur si simplu in tigaie. In cazul in care decizi sa folosesti spanac proaspat, spala bine fiecare frunza, iar apoi toaca manunchiurile de spanac marunt inainte de a le adauga in tigaie. Daca este nevoie, mai adauga putina apa si lasa pe foc pana ce legumele s-au patruns.
Cand legumele sunt aproape gata, iar apa din vas a scazut aproape complet, adauga cele 4 oua si pune capacul, apoi da focul la o putere mai mica. Lasa pe aragaz, pana ce ouale s-au gatit. Daca pare ca sunt prea moi, ia o lingura si acopera-le cu spanacul din jurul lor, pentru a se patrunde mai bine.
Timpul de pregatire al acestei retete, nu ar trebui sa fie mai mare de 15 minute, in special daca vei alege sa folosesti spanac congelat, asa ca, are si avantajul de a fi rapida, ceea ce o face perfecta pentru micul dejun.
Daca ai incercat aceasta reteta, spune-ne si noua cum a iesit, in sectiunea de comantarii. Iar daca doresti sa gasesti si alte retete delicioase, cauta cu incredere pe blogul nostru!
Sa ai pofta!
Comentarii