Vinete cu glazură de soia

Gustă și tu vinete cu glazură de soia. Profită de legumele proaspete de toamnă, de toată culoarea și textura pe care o aduc în farfuria ta. Iată o rețeta cu vinete, cu o textura cărnoasă, unică și cu glazură de soia. Mmmm, un deliciu.

TIMP DE PREGĂTIRE 5 minute
TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 20 minute

Reteta pentru 4 portii

  •  1 vânătă
  •  2 lingură(i) ulei de măsline
  •  ¼ pahar sos de soia
  •  ¼ pahar zahăr brun
  •  2 căpătâni usturoi, tocat
  •  1 linguriță(e) ghimbir proaspăt răzuit
  •  ¼ pahar alune măruntite
  •  2 fire de ceapă verde
  •  orez gătit (optional)

 

Pasul 1- Pregătești vinetele
 

Taie vânătă în cuburi de circa 10 cm. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să tai prima dată vinetele în felii de câte 10 cm, iar apoi să așezi fiecare felie plată și să tăi din nou în pătrate de 10 cm.


Pasul 2 - Pregătești tigaia cu ulei
 

Într-o tigaie mai mare, picură uleiul de măsline și pornește focul. Când uleiul se încinge, învârte tigaia pentru ca uleiul să ungă uniform suprafața de gătit. Adaugă apoi cuburile de vinete.


Pasul 3 - Prăjești vinetele
 

Lasă cuburile de vinete să se prăjească binișor, amestecând ocazional, până când simți că se înmoaie. Ar trebui să dureze cam 10 minute. Dacă vinetele încep să se lipească, adaugă câteva linguri de apă în tigaie pentru a împiedica acest lucru.


Pasul 4 - Pregătești glazura de ghimbir
 

În timp ce vinetele se călesc în tigaie, pregătești glazura de soia cu ghimbir. Amestecă într-un bol sosul de soia, zahărul brun, usturoiul tocat și ghimbirul.


Pasul 5 - Amesteci vinetele cu sosul de soia
 

Când vinetele devin moi, toarnă glazura de soia cu ghimbir. Asigura-te că tot zahărul ajunge în tigaie și că nu rămâne nimic pe fundul bolului. Continuă să prăjești compoziția amestecând în ea, timp de aproximativ 5 minute.


Pasul 6 - Servire vinete cu glazură de soia
 

Înainte de servire, presară alune tocate pe vinete și rondele subțiri de ceapă verde. Se pot servi împreună cu orez cald.

Poftă bună!

 

 

În prepararea rețetei tale poți folosi unul din produsele de mai jos.

Comentarii

Articole similare

Vinete cu glazură de soia
Vinete cu glazură de soia
Gustă și tu vinete cu glazură de soia. Profită de legumele proaspete de toamnă, de toată culoarea și textura pe care o aduc în farfuria ta. Iată o rețeta cu vinete, cu o textura cărnoasă, unică și cu...
Rulouri de vinete cu parmezan
Rulouri de vinete cu parmezan
Rulouri de vinete cu parmezan are toate șansele să devină rețeta preferată pentru întreaga familie. Se poate servi cu sosul preferat de roșii sau alt tip de sos. TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute TIMP...
Musaca de vinete
Musaca de vinete
Aceasta musaca de vinete se face cu un sos bechamel si cu un amestec din carne, la cuptor. La final, se presara peste ea branza maruntita si nucsoara. Este foarte gustoasa. TIMP DE PREGĂTIRE 10...
Movile de vinete cu orez
Movile de vinete cu orez
Movile de vinete cu orez este unul din cele mai simple și hrănitoare preparate din sezonul de toamnă. Are gust bun, dar și o estetică originală, pe care poți îndrăzni să o prezinți musafirilor. ...
Vinete la grill
Vinete la grill
Initial puneti sare pe vinete pentru a indeparta excesul de lichid. Poti folosi o tigaie grill sau o tava pentru grill. Este bine sa taiati feliile de vinete cat mai uniform, ca sa le poti gati...