Aceste Turtite cu usturoi sunt perfecte pentru o mulțime de aperitive și pot fi combinate cu diverse preparate vegane: zacuscă, humus etc.
Pentru 30 de portii
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingură(i) zahar
- 1 cana apa calda
- ¼ cana ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingură(i) oregano uscat
- 1 lingură(i) patrunjel uscat
- 3 cani faina
- ¼ linguriță(e) sare
- topping (optional)
Pasul 1 - Prepari aluatul
Într-un bol de dimensiune medie, amesteci drojdia, zahărul și apa caldă. Lași apoi aluatul să se odihnească timp de 10 minute. După 10 minute, adaugi la amestecul de drojdie ulei de măsline, usturoi și ierburile aromate. Combini bine toate ingredientele.
Într-un bol mai mare, amesteci făină cu sarea.
Pasul 2 - Frămânți aluatul și îl lași să crească
Torni ingredientele umede în bolul cel mare alături de ingredientele uscate și le amesteci pe toate. După ce sunt bine uniformizate, frămânți aluatul cu mâna timp de 1 minut. Lași aluatul în bolul cel mare, îl ungi ușor cu puțîn ulei de măsline, îl acoperi și îl lași la crescut timp de o ora.
Pasul 3 - Separi aluatul în mod egal
După ce a crescut, împarți aluatul în jumătate, apoi fiecare jumătate în două jumătăți și continui tot așa până când obții 30 de bucăți mai mici.
Pasul 4 - Modelezi Turtițe cu usturoi
Pe o suprafață pe care ai presărat făină, aplatizezi bucățile de aluat, astfel încât să obții niște turtițe de grosime medie.
Pasul 5 - Coci Turtițe cu usturoi
Încingi o tigaie pe foc mediu, dar nu pui ulei în ea. Coci turtițele în tigaia uscată, timp de circa 1 - 2 minute, pe fiecare parte. După ce ai terminat, scoți turtițele și le pui deoparte să se răcească.
Continui la fel cu toate celelalte turtițe.
Pasul 6 - Servire Turtițe cu usturoi
Aceste turtițe sunt atât de bune încât vei dori să le devorezi fără vreun topping. Totuși, îți recomandăm să le încerci cu legume coapte, zacuscă, humus etc.
Comentarii