Orice gospodina iubeste tocanitele pentru savoarea pe care aceasta o ofera si pentru rapiditatea cu care acestea se prepara. Iar tocanita de castraveti murati este cu siguranta o idee inedita si delicioasa, pentru toti cei care vor sa incerce o reteta noua de tocanita. Ingredientele sunt putine si foarte accesibile, astfel incat preparatul final va fi gata intr-un timp foarte scurt si se va dovedi a fi si o idee economica si ingenioasa, pentru zilele in care aveti musafiri la cina.
TIMP DE PREPARARE10 minute
TIMP TOTAL20 minute
7 castraveti murati, în saramură
100 ml ulei
bulion sau suc de roşii
2 cartofi
3 morcovi
1 ardei iute roşu
3 cepe
5 căţei de usturoi
2 foi de dafin
cimbru
marar
sare si piper
Pasul 1 - Pregatirea legumelor
Castravetii murati se taie in felii si, in cazul in care acestia sunt foarte sarati sau mult prea acri, se adauga intr-un vas cu apa unde vor sta pentru a elimina excesul de acru si de sare. Este recomandat chiar sa pregatiti castravetii de cu seara, ca a doua zi sa puteti pregati fara probleme acest fel de mancare pentru masa de pranz si nu numai.
De asemenea se taie fasii si cartofii si morcovul, respectiv ardeii.
Pasul 2 - Pregatirea tocanitei
Se ia o cratita si se pune pe foc, in care se adauga uleiul si ceapa tocata marunt. Cand aceasta isi schimba culoarea se adauga legumele, sare si piper, si apa cat cuprinde. Legumele se fierb timp de o ora, la foc redus.
Pasul 3 - Pregatirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la temperatura de 180 grade Celsius.
Pasul 4 - Finalizarea tocanitei
Dupa ce legumele au fiert se gusta si se mai condimenteaza daca necesar, se adauga inclusiv cateva foi de dafin, cimbru, marar, dupa preferinte. Se mai fierb aproximativ 5 minute si se da la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute.
Pofta buna!
Comentarii