Aceste Tarte cu ciuperci, ceapa caramelizata si branza Gruyere sunt bogate si delicioase; starterul perfect pentru multe mese pregatite in familie sau pentru musafiri.
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 55 minute
40 gr unt
3 cepe taiate fin
300 gr ciuperci
100 ml sherry sau vin alb
340 gr foi de patiserie
1 ou mare
3 lingură(i) smantana light/ maturata
2 lingură(i) ceapa verde taiata marunt
150 gr branza Gruyere
Pasul 1 - Caramelizezi ceapa
Topesti 25 grame de unt intr-o tigaie , adaugi ceapa si un varf de sare. Lasi ceapa sa se gateasca usor, in tigaia acoperita, timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie bine, fara a se colora. Amesteci ocazional.
Adaugi apoi si restul de unt. Cand acesta s-a topit bine, poti sa pui ciupercile in tigaie. Maresti intensitatea focului si gatesti timp de 5 - 6 minute. Torni sherry-ul si gatesti ciupercile inca 4 - 5 minute, pana cand lichidele se evapora. Condimentezi dupa gust si pui ciupercile pe o farfurie intinsa, pentru a se raci.
Pasul 2 - Pregatesti cuptorul si foile de patiserie pentru Tarte cu ciuperci, ceapa caramelizata si branza Gruyere
Preincalzesti cuptorul la 220 grade Celsius, modul cu ventilatie. Mai departe, desfaci foile de patiserie si sa le tai in 6 sau 8 dreptunghiuri, in functie de cate portii vrei sa obtii. In jurul fiecarui dreptunghi marchezi un chenar de circa 1 cm (pe margine).
Pasul 3 - Montezi 6 - 8 Tarte cu ciuperci, ceapa caramelizata si branza Gruyere
Asezi ciupercile cu ceapa, care s-au racit pana acum, pe foile de patiserie, avand grija sa nu depasesti marginea marcata. Amesteci oul, smantana maturata si ceapa verde cu niste condimente, dupa care adaugi branza pentru a obtine un amestec gros. Pui cate putin din aceasta compozitie deasupra ciupercilor.
Pasul 4 - Coci tartele in cuptor
Tartele se coc timp de 15 - 20 de minute pana cand toppingul se topeste si suprafata superioara se rumeneste.
Se scot din cuptor si se servesc calde.
Pofta buna!
Comentarii