Iata o supa distractiva care iti poate tine de cald in zilele reci de toamna. Nu stiu cum esti tu, dar noi adoram o lasagna buna. Aceasta este o versiune descompusa si apoi re-compusa in supa. Este raspunsul perfect pentru lunile friguroase in care te poti cuibari alaturi de un bol de supa calda si gustoasa.
TIMP DE PREPARARE 25 minute
TIMP TOTAL 35 minute
1 jumatate de ceapa tocata
1 linguriță(e) usturoi pisat
2 frunze de dafin
500 gr carnati
5 cani supa de pui
2 lingură(i) paste tomate
1 conserva rosii uscate
1 lingură(i) condimente italiene
1 lingură(i) zahar
sare si piper dupa gust
taitei de lasagna
½ cana busuioc proaspat tocat
½ cana parmezan ras
¼ cana smanatana
optional mai multa smantana
optional branza ricotta
Pasul 1 - Calesti ceapa si usturoiul
La foc mediu - ridicat, calesti ceapa, usturoiul si frunzele de dafin pana cand se inmoaie bine (circa 2 minute).
Pasul 2 - Prajesti carnatii
Adaugi carnati si amesteci in continuare in compozitie. Gatesti pana cand carnatii se rumenesc frumos (circa 5 minute). Dupa aceea, scurgi excesul de grasime.
Pasul 3 - Fierbi carnatii cu supa
Adaugi supa de pui, pasta de rosii si rosiile. Acoperi oala si lasi sa fiarba asa. Dupa ce a fiert bine, iei capacul de pe oala si mai lasi supa sa scada, timp de 10 minute.
Pasul 4 -Fierbi taiteii de lasagna
Intre timp, fierbi taiteii de lasagna pana cand sunt 'al dente' (nici prea moi, dar nici prea tari). Scurge apa si amesteca taieteii cu ulei de masline, pentru a evita lipirea lor.
Pasul 5 - Adaugi condimentele
Condimenteaza supa cu condimente italiene, zahar, sare si piper, dupa gust. In acest moment, poti sa scoti frunzele de dafin.
Pasul 6 - Amesteci supa cu taiteii de lasagna
Pune in supa taiteii de lasagna si agita la de cateva ori, pentru a nu se lipi intre ei. Adauga busuioc proaspat, parmezan si smantana.
Pasul 7 - Servire Supa de Lasagna
Pune Supa de lasagna in boluri si serveste alaturi de branza ricotta si eventual extra-busuioc. Iti place lasagna cu mai multa braza? Atunci, poti sa adaugi deasupra supei mozarella si parmezan (ca sa se topeasca branza, trebuie sa o pui putin in cuptorul cu microunde, exact inainte de servire).
Pofta buna!
Comentarii