Aceasta Supa de conopida si cartofi este diferita de ceea ce ti-ai putea imagina. Contine conopida gatita in cuptor si lapte de migdale. Are o textura fina si un gust exceptional.
TIMP DE PREPARARE50 minute
TIMP TOTAL1 oră
1 conopida mica
1 linguriță(e) coriandru
½ linguriță(e) scortisoara
½ linguriță(e) turmeric
½ linguriță(e) sare
½ linguriță(e) piper
2 lingură(i) ulei de masline
1 ceapa tocata
1 cana morcovi razuiti
3 catei de usturoi zdrobiti
2 linguriță(e) ghimbir
1 conserva rosii tomate
4 cani supa de legume
3 cani cartofi dulci feliati
28 gr lapte de cocos
1 linguriță(e) chimen macinat
Pasul 1 – Pregatiti cuptorul pentru Supa de conopida si cartofi
Preîncălziți cuptorul la 230 ° Celsius. Tapetati o tava cu hartie de copt.
Pasul 2 – Gatiti conopida in cuptor
Amestecati coriandru, chimen, scortisoara si turmeric intr-un bol mare. Adăugați conopida în condimente împreună cu 1 lingură de ulei și amestecați pentru a combina bine. Transferați conopida pe hartia de copt in tava pregătită și prăjiți la cuptor până când marginile sale se rumenesc; circa 15 până la 20 de minute. Dupa aceea, scoateti conopia si lasati-o deoparte.
Pasul 3 – Caliti legumele
Între timp, încălziți restul de 1 lingură de ulei într-un vas mare la foc potrivit. Adăugați ceapa și morcovii și gătiți până ce ceapa se înmoaie, aproximativ 3 - 4 minute. Adăugați usturoiul și ghimbirul și gătiți aproximativ 1 minut.
Pasul 4 – Fierbeti Supa de conopida si cartofi
Amestecati sosul de roșii, supa de legume și cartofii dulci. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mare. Reduceți focul, lasati oala parțial acoperita și amestecati ocazional, până când legumele devin fragede, aproximativ 35 - 40 minute.
Pasul 5 – Finalizati supa
Adaugati laptele de nucă de cocos și conopida prăjită. Amestecați cu un blender până cand se uniformizeaza bine intr-o pasta fina.
Pasul 6 – Servire Supa de conopida si cartofi
Supa de conopida si cartofi se serveste calda. Daca doriti puteti servi cu boabe de naut.
Pofta buna!
Comentarii