Aceasta este o rețetă de supă de ceapă franceză pe care oamenii o caută des în meniul restaurantelor. Are parte de o prezentare rafinată și de un gust nou, desăvârșit.
- 2 lingură(i) unt
- 1 linguriță(e) sare
- 2 cepe rosii, taiate subtire
- 2 cepe albe, taiate subtire
- 30 gr supa de pui
- 450 gr supa de vita
- ½ cana vin rosu
- 1 lingură(i) sos Worcestershire
- 2 fire patrunjel proaspat
- frunze de cimbru proaspat
- o frunza de dafin
- 1 lingură(i) otet balsamic
- 4 felii subtiri de paine
- sare si piper
- 8 felii de branza Gruyere sau suedeza, la temperatura camerei
- ½ cana branza Asiago sau mozarella
- paprika
Pasul 1 - Gătești ceapa
Topești untul într-o oala mare, la foc mediu- înalt. Adaugă sare, ceapă roșie și ceapă dulce. Gătești timp de 35 de minute, amestecând mereu, până când ceapa devine caramelizată și aproape siropoasă.
Pasul 2 - Pregătești supa
Amesteci supa de pui, supa de vită, vinul roșu și sosul Worcestershier în oală. Prinde într-un buchet pătrunjelul, cimbrul și frunza de dafin cu sfoară și așează-le în oală. Fierbe la foc mediu timp de 20 de minute, amestecând ocazional. Îndepărtează apoi buchetul de arome și condimentează cu sare și piper. Acoperă și menține oala pe foc mediu pentru a rămâne caldă în timp ce pregătești pâinea.
Pasul 3 - Pregătești pâinea
Preîncălzești broilerul cuptorului. Aranjezi feliile de pâine pe o foaie de copt și gătești timp de 3 minute, întorcându-le o dată. Important este să fie bine prăjite pe ambele părți. Scoate-le din cuptor, dar nu opri broilerul.
Pasul 4 - Montezi bolurile
Aranjeza 4 boluri mari și sigure de copt pe o tavă de copt cu margini mici. Umple fiecare bol cu supă fierbinte până la maximum două treimi. Așează deasupra fiecărui bol o felie de pâine prăjită, două felii de brânză Gruyere și 1/ 4 de brânză Asiago sau mozzarella. Presară un pic de paprika pe fiecare.
Pasul 5 - Gătești în cuptor/ broiler
Pune la cuptor (broiler) timp de 5 minute sau până când bolurile prind o crustă frumoasă deasupra. Pe măsură ce se înmoaie, branza se lasă pe lateral și formează o crusta - sigiliu frumos topită.
Supa se servește caldă.
Poftă bună!
Comentarii