Supa crema de ciuperci

Aceasta Supa crema de ciuperci se poate manca exact asa ori poate fi utilizata ca sos-adaos pentru o alta reteta. Iti garantam ca va da un gust incredibil multor preparate. Este un sos mult mai bun decat multe sosuri pe care le poti cumpara la conserva din supermarketuri. E usor de preparat si poti sa-l pastrezi mai mult timp la frigider.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 30 minute
TIMP TOTAL 40 minute

 

 

 3 lingură(i) unt fara sare
 2 cepe mici
 4 lingură(i) faina
 ¼ cana sherry
 6 cani supa de pui
 1 linguriță(e) sare
 ¼ linguriță(e) piper proaspat macinat
 cimbru
 1 frunza dafin
 700 gr ciuperci
 ¾ cana lapte + smantana in proportii egale

Pentru garnitura
 crutoane
 patrunjel sau cimbru
 ciuperci sotate
 migdale prajite

 

 

Pasul 1 - Caliti ceapa pentru Supa crema de ciuperci
 

Incalziti o cratita sau oala la foc mediu si adaugati unt. Topiti untul pana cand incepe sa faca bule. Adaugati ceapa si gatiti timp de 2 minute. Apoi adaugati usturoiul feliat. Continuati sa gatiti pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida (circa 2 minute).


Pasul 2 - Adaugati restul ingredientelor pentru supa
 

Presarati faina peste amestecul de ceapa si usturoi, amestecati si gatiti timp de 1 minut.
Adaugati sherry-ul si amestecati cu o lingura de lemn.
Adaugati supa, sarea, piperul, frunza de dafin si crengutele de cimbru, dupa care lasati la fiert.
Adaugati ciupercile si aduceti la punctul de fierbere.
Reduceti focul la minim si lasati cratita partial acoperita, timp de 30 de minute.


Pasul 3 - Pasati ciupercile si ingredientele
 

Dupa 30 de minute, folositi un blender pentru a transforma supa intr-o crema fina.
Adaugati laptele cu smantana si reincalziti.


Pasul 4 - Servire si pastrare Supa crema de ciuperci
 

Daca serviti imediat, puneti supa in boluri si garnisiti cu patrunjel tocat proaspat si migdale feliate, sau crutoane de casa.
Daca vreti sa pastrati sosul pentru alte retete, luati-l de pe foc si lasati-l sa se racoreasca. Acoperiti-l si il puteti pastra la frigider timp de maxim 3 zile.
Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Supa cu pui si orez
Supa cu pui si orez
Iata un preparat usor si delicios: Supa cu pui si orez. E plin de arome prospete de lamaie si rozmarin. O supa sanatoasa, ce poate deveni mancarea ta preferata cand vrei sa gatesti usor. TIMP DE...
Tarta cu morcovi si ciuperci
Tarta cu morcovi si ciuperci
Tarta cu morcovi si ciuperci este o idee foarte buna de preparat sanatos sau pentru vegetarieni. Se gateste destul de usor. TIMP DE PREGĂTIRE 15 minute TIMP DE PREPARARE 45 minute TIMP TOTAL 1...
Supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci
Aceasta Supa crema de ciuperci se poate manca exact asa ori poate fi utilizata ca sos-adaos pentru o alta reteta. Iti garantam ca va da un gust incredibil multor preparate. Este un sos mult mai bun...
Ciuperci umplute
Ciuperci umplute
Aceste Ciuperci umplute contin usturoi, ceapa, nuci, persmet si codite tocate de ciuperci. Presarati parmezan si introduceti-le la cuptor si veti avea un aperitiv minunat pentru orice ocazie. Aceasta...
Supa de Lasagna
Supa de Lasagna
Iata o supa distractiva care iti poate tine de cald in zilele reci de toamna. Nu stiu cum esti tu, dar noi adoram o lasagna buna. Aceasta este o versiune descompusa si apoi re-compusa in supa. Este...
Ciuperci cu branza si nuci
Ciuperci cu branza si nuci
Aceste ciuperci cu branza se pot gati la aragaz, cuptor sau la grill si au un ingredient surpriza: nucile. Sunt exceptionale cand vrei sa-ti impresionezi invitatii cu un platou frumos aranjat, pentru...