Sosul tzatziki – Cel mai cunoscut si iubit sos grecesc!

Sosul tzatziki este un sos atat de bun, incat a devenit celebru pe toata planeta. Atat de racoros, aromat si apetisant, acesta nu a putut ramante pe meleagurile pe care a fost creat, ci, treptat a “invadat” toata lumea!

Sosul tzatziki, este un sos alb, ce se potriveste unei game largi de preparate. Fie ca vorbim de preparate din peste, din carne ori din legume, toate prind un gust mai bun, cand au un astfel de sos alaturi.

Pe cat este de gustos sosul tzatziki, pe atat este de simplu de preparat. Nu ai nevoie nici de prea multe ingrediente, si nici de prea mult timp ca sa il pregatesti. Asa ca, iata de ce vei avea nevoie!

Ingrediente

5 catei de usturoi

2 lg ulei masline

2 felii de lamaie

1 castravete mic

jumatate legatura de marar

1 lgt seminte macinate de marar uscat

200 g smantana

Mod de preparare

Pentru pregatirea acestui sos, trebuie sa te ocupi mai intai de curatarea si taierea sau razuitea castravetelui. Castravetele va trebui sa fie cat mai marunt, asa ca, pentru a simplifica lucrurile, il poti da pe razatoare.

Dupa ce ai terminat de razuit, curata cei 5 catei de usturoi si taiei-i feliute. Pune-i apoi intr-un mojar, alaturi de o lingurita de sare si piseaza-i foarte bine. Pune apoi intr-un bol usturoiul pisat, alaturi de uleiul de masline si amesteca pana ce usturoiul devine pasta.

Adauga apoi si smantana si castravetele razuit. Dupa ce ai amestecat bine, ia cele doua felii de lamaie si curata-le de pielita. Rupe-le cu mana, in bucatele, apoi adauga-le in mojar si piseaza-le bine. Sucul si pulpa rezultata, pune-o apoi in bolul in care ai smantana si amesteca bine.

La final, adauga jumatatea de legatura de marar, tocata foarte marunt, semintele macinate de marar si sare si piper dupa gust, iar sosul va fi gata! Sa ai pofta!

Comentarii