Sosul de unt-Cel mai simplu si gustos sos

Sosul de unt este un sos ce poate da o textura moale si frageda, chiar si celui mai atos tip de carne. Pe langa asta, datorita gustului bun si simplitatii cu care se pregateste, sosul de unt este printre cele mai iubite sosuri, chit ca este folosit pentru carne, ori pentru legume.

Pentru prepararea sosului de unt, vei avea nevoie doar de 4 ingrediente si doar cateva minute pentru a-l gati. Rezultatul este insa unul de exceptie! Iata de ce ingrediente vei avea nevoie!

Ingrediente

100 g unt

100ml lapte

zeama de la o jumatate de lamaie

condimente dupa gust

Mod de pregatire

Toate ingredientele se pun intr-o tigaie si se lasa la foc mic, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Pentru un plus de savoare, la final, dupa ce sosul a fost luat de pe foc, se pot adauga 2 catei de usturoi taiati foarte marunt, sau ierburi aromatice precum patrunjelul, mararul, cimbrul sau altele asemenea.

Sosul de unt trebuie servit cald si, imediat dupa ce a fost luat de pe foc si i s-au adaugat ingredientele optionale, acesta trebuie turnat peste preparatul ce urmeaza a fi servit.

Sa ai pofta si spor la gatit!

Comentarii