Sosul de hrean – sosul perfect pentru rasolul de vita!

Hreanul este bine cunoscut pentru aroma sa puternica. De catre gospodine, se foloseste in multe retete, pentru a da savoare mancarii si poate fi utilizat in special pentru crearea unor sosuri aromate, potrivite pentru iubitorii de gust.


Sosul de hrean, se potriveste in special atunci cand vrei sa mananci rasol de vita, combinatia dintre cele doua fiind desavarsita. Pentru prepararea sosului de hrean perfect, ai nevoie de foarte putine lucruri si de la fel de putin timp pentru a-l gati.


Iata ce anume trebuie sa faci si ce ingrediente iti trebuie!


Ingrediente


2 lg hrean ras

1 lg ulei de masline

3 lg zeama de lamaie

200 g smanatana

1 lgt seminte macinate de marar uscat

sare si piper dupa gust


Mod de preparare


Pentru inceput, spala bine si curata de coaja un hrean. Da apoi pe razatoarea cea mai mica, o cantitate de aproximativ 2 linguri. In cazul in care doresti ca sosul sa fie mai intens, poti rade ceva mai mult hrean, insa, daca este pentru prima data cand incerci aceasta reteta, foloseste mai intai o cantitate mai mica.


Hreanul dat pe razatoare, pune-l apoi intr-un bol de dimensiuni mici si adauga peste lingura de ulei de masline. Amesteca energic cu o lingurita pana ce hreanul si uleiul devin o pasta cu o consistenta asemanatoare cu cea a maionezei. Adauga apoi toata cantitatea de smantana si cele 3 linguri de zeama de lamaie, apoi amesteca pana la omogenizare.


La final, adauga o lingurita de seminte de marar uscat, foarte bine macinate, dar si sare si piper dupa gust, iar reteta este gata! Sa ai pofta!

Comentarii