Sosul de ceapa – Cat de usor se prepara si la ce se poate folosi?

Sosul de ceapa este foarte potrivit pentru a fi servit alaturi de preparatele din carne, alaturi de cartofi, gatiti in diverse moduri, dar si alaturi de alte legume sau chiar pe post de dressing pentru salate.

Este un sos simplu de facut, dar si foarte delicios si racoritor. Iata ce anume ai de facut pentru a-l prepara si care sunt ingredientele de care vei avea nevoie!

Ingrediente

2 cepe albe mari

20 g unt

100 g smantana

3 lg zeama de lamaie

jumatate legatura patrunjel

sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru pregatirea sosului, va trebui sa te ocupi mai intai de ceapa. Este recomandat sa folosesti ceapa alba, deoarece aceasta nu va da culoare sosului si il va face sa ramana alb. Cu toate acestea, insa, daca nu ai ceapa alba la indemana, poti folosi si ceapa rosie, sau chiar ceapa verde, daca pentru tine nu va avea importanta culoarea sosului.

Ceapa va trebui curatata si tocata marunt. Ulterior, aceasta va trebui pusa intr-o tigaie si calita alaturi de cele 20 g de unt. Cand ceapa s-a patruns, va trebui sa o iei de pe foc si sa o lasi sa se raceasca.

Cand aceasta s-a racit, pune-o intr-un blender, alaturi de cele 100g de smantana si de cele 3 linguri de zeama de lamaie.Transfera totul intr-un bol frumos, iar apoi toaca marunt jumatatea de legatura de patrunjel si pune-l peste compozitia din bol. Amesteca totul pana se incorpozeaza bine patrunjelul, apoi adauga sare si piper dupa gust si reteta este gata! Sa ai pofta!

 

Comentarii