Sosurile ne fac mereu viata mai frumoasa si preparatele mai gustoase. La fel se intampla si cu sosul ragu, ideal atunci cand iti doresti sa prepari niste paste bolognese delicioase, dar si alte retete.
Sosul ragu, este un sos plin de legume, iar gatit in mod corespunzator, fara a cali ingredientele, acesta poate fi si foarte sanatos. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru pregatirea unui sos ragu exceptional!
Ingrediente
1 morcov
50 g radacina patrunjel
2 cepe mari albe
50 g unt sau 2 lg ulei de masline (dupa preferinte)
100 ml vin alb sec
200 ml suc de rosii
Mod de preparare
Pentru ca legumele necesita mai mult timp pentru preparare, va trebui sa incepi cu acestea. Spala bine morcovul si radacila de patrunjel, apoi da aceste legume pe razatoare. Cand ai terminat, curata ceapa si tai-o cubulete.
Pune apoi toate aceste legume intr-o cratita de dimensiuni potrivite, alaturi de o cana plina cu apa si lasa totul la fiert pana cand legumele sunt gatite complet. In cazul in care focul este prea puternic si apa se evapora, verifica mereu cratita si mai adauga apa pe parcurs, in cazul in care este necesar.
Cand legumele sunt fierte, scurge-le bine, folosindu-te de o stracuratoare, apoi pune-le inapoi in cratita, la foc mic, alaturi de cei 200 ml sos de rosii. Amesteca bine si lasa la fiert pentru cateva minute, apoi adauga si cei 100ml vin alb si, dupa caz, cele 50 g uns sau cele 2 lg de ulei de masline.
Lasa compozitia pe foc pana cand sosul devine dens, iar la final, adauga condimentele tale preferate, pentru a-i da savoare. Sosul ragu poate fi servit fierbinte, alaturi de niste paste delicoase, insa este atat de versatil, incat poate fi servit chiar si rece, alaturi de alte preparate.
Sa ai pofta si spor la gatit!
Comentarii