Somon in crusta de susan

Somonul acesta este pur si simplu indraznet. Este singurul mod in care l-am putea descrie rapid. Cu o atingere de ceapa uscata si fulgi de usturoi, seminte de mac si susan, presarat cu sare grosiera, aceasta nu este deloc o reteta plictisitoare si timida.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 5 minute
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 25 minute

 

 

 500 gr somon file
 1 lingură(i) seminte de man
 1 lingură(i) seminte de mac
 1 lingură(i) usturoi pudra
 1 lingură(i) ceapa pudra
 ½ linguriță(e) sare mare

 

 

Pasul 1 - Pregatesti amestecul pentru crusta
 

Combina ingredientele pentru condimente si amesteca bine. Pe langa explozia de arome agresive, somnul se va bucura si de o textura deosebita oferite de aceste seminte si condimente. Numeroase texturi interesante si crocante te vor imbia sa ghicesti ce degusti cu fiecare noua muscatura.


Pasul 2 - Montezi somonul pentru coacere in cuptor
 

Aseaza fileul de somon pe o tava de copt potrivita, cu pielea in jos. Apoi, presara amestecul de condimente si seminte peste el, apasand usor. Compozitia ar trebui sa fie intinsa cat mai uniform.


Pasul 3 - Prepari in cuptor Somon in crusta de susan
 

Somonul astfel imbracat in crusta cu seminte si condimente se pune in cuptor, la 190 grade Celsius, timp de 15 - 20 de minute, in functie de grosimea fileului.


Pasul 4 - Servire Somon in crusta de susan
 

Somonul in crusta de susan este foarte bun cat e cald. Merge minunat cu fire de sparanghel, stropit cu suc de lamaie sau chiar cu un mujdei de usturoi.

Comentarii