TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL35 minute
10 ciuperci Champignon
2 oua
150 gr faina
150 gr pesmet
ulei pentru prajit
sare si piper
Pasul 1 - Pregatirea ciupercilor
Ciupercile se spala sub jet de apa si se curata de pielita, inlaturand si coditele. Se presara putina sare deasupra acestora si se dau deoparte.
Pasul 2 - Pregatirea “aluatului” pentru Snitele de ciuperci
Se aleg trei boluri de dimensiune medie in care se repartizeaza ouale, faina si respectiv pesmetul.
Pasul 3 - Pregatirea snitelelor
Se scurg ciupercile de zeama lasata si se asezoneaza cu piper. Apoi se trec prin ouale batute, respectiv faina, din nou prin ou si ulterior prin pesmet.
Pasul 4 - Gatire Snitele de ciuperci
Intr-o cratita cu peretii inalti se pune o cantitate suficienta de ulei. Cand acesta s-a incins, adaugati snitelele, cat poate cuprinde vasul. Rumeniti pe-o parte si pe alta timp de cateva minute, apoi scoateti-le pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei.
Pasul 5 - Servire Snitele de ciuperci
Serviti aceste snitele delicioase alaturi de un sos de usturoi sau ca atare.
Pofta buna!
Comentarii