Aceasta Salata de casa din oua este o reteta delicioasa si usoara care se gateste rapid. Preparata cu maioneza, aceasta salata cremoasa este o reteta excelenta. Se poate manca asa sau se poate folosi ca umplutura pentru sandwich.
TIMP DE PREPARARE5 minute
TIMP TOTAL15 minute
5 oua
1 lingură(i) ceapa proaspata
1 lingură(i) chivas
2 lingură(i) ulei de masline
1 linguriță(e) mustar dijon
1 lingură(i) maioneza
sare si piper
zeama de la o lamaie
2 cani cuburi de gheata
Pasul 1 - Fierbe ouale
Umple o cratita cu apa rece si pune cu grija ouale in interior.
Lasa apa sa fiarba.
Stinge focul, acopera cu un capac si lasa asa timp de 10 minute.
Pasul 2 - Pregateste ouale
Scoate apoi cu atentie ouale din cratita.
Adauga ouale intr-un bol cu apa si cuburi de gheata timp de 5 minute.
Decojeste ouale.
Cu ajutorul unui cutit, taie ouale in sferturi.
Pasul 3 - Monteaza salata
Intr-un castron mare adauga ouale fierte sferturi si foloseste o furculita pentru a le zdrobi.
Adauga maioneza, ulei de masline, ceapa proaspata, chivas, mustar dijon, sare, piper negru si lamaie.
Amesteca totul cu o furculita.
Pofta buna!
Mic truc!
Nu va recomandam sa puneti Salata de casa din oua la frigider, pentru ca isi va modifica textura.
O poti combina cu o maioneza mai grasa si aromata.
Gustati salata inainte de servire si potriviti de sare si piper.
Comentarii