Dupa ce este umpluta si rulata, aceasta Rulada bezea cu lamaie poate sta la racit timp de cateva ore inainte de servire. Functioneaza la fel de bine si inghetata. Impacheteaza rulada mai intai in hartie antiaderenta, apoi in folie alimentara si pune la congelator. Dezgheata la temperatura camerei timp de 2 ore.
TIMP DE PREPARARE 30 minute
TIMP TOTAL 50 minute
5 albuse mari de ou
275 gr zahar pudra
50 gr fulgi de migdale
zahar fin pentru pudrat
Pentru umplutura
400 ml smantana sau crema alba
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de suc de lamaie
Pasul 1 - Pregatesti albusurile pentru Rulada bezea cu lamaie
Preincalzesti cuptorul la 200 grade celsius. Intr-un bol mare si curat, bati albusele cu un mixer electric, la viteza maxima. Mixeaza pana cand albusele se transforma intr-o compozitie rigida. Adauga zaharul treptat, cate o lingura, mixand dupa fiecare adaugare, tot la viteza maxima. Continua sa mixezi pana cand zaharul este incorporat complet, iar amestecul devine extrem de rigid si lucios.
Pasul 2 - Coci bezeaua pentru Rulada bezea cu lamaie
Ungi o tigaie cu hartie de copt. Intinzi amestecul de bezea cat mai uniform si presari deasupra fulgii de migdale. Coci timp de 12 minute sau pana cand bezeaua devine aurie.
Reduci temperatura cuptorului la 160 de grade Celsius si coci inca 10 de minute sau pana cand bezeaua se intareste suficient.
Scoti bezeaua din cuptor si o rastorni, astfel incat fulgii de migdale sa ramana pe partea inferioara, pe o hartie de copt. Scoti hartia de copt care a captusit tava in cuptor si lasi bezeaua sa se raceasca timp de circa 10 minute.
Pasul 3 - Montezi si servesti Rulada bezea cu lamaie
Amesteci usor crema, adaugi coaja razuita de lamaie si sucul de lamaie. Intinzi crema de lamaie uniform pe bezeaua rece. Rulezi bezeaua astfel incat sa formezi o rulada. Daca doresti, poti sa presari deasupra zahar pudra. Merge minunat cu portocale sau capsuni.
Pofta buna!
Comentarii