Rulada bezea cu lamaie

Dupa ce este umpluta si rulata, aceasta Rulada bezea cu lamaie poate sta la racit timp de cateva ore inainte de servire. Functioneaza la fel de bine si inghetata. Impacheteaza rulada mai intai in hartie antiaderenta, apoi in folie alimentara si pune la congelator. Dezgheata la temperatura camerei timp de 2 ore.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 20 minute
TIMP DE PREPARARE 30 minute
TIMP TOTAL 50 minute

 

 

 5 albuse mari de ou
 275 gr zahar pudra
 50 gr fulgi de migdale
 zahar fin pentru pudrat
Pentru umplutura
 400 ml smantana sau crema alba
 coaja rasa de la o lamaie
 2 linguri de suc de lamaie

 

 

Pasul 1 - Pregatesti albusurile pentru Rulada bezea cu lamaie

Preincalzesti cuptorul la 200 grade celsius. Intr-un bol mare si curat, bati albusele cu un mixer electric, la viteza maxima. Mixeaza pana cand albusele se transforma intr-o compozitie rigida. Adauga zaharul treptat, cate o lingura, mixand dupa fiecare adaugare, tot la viteza maxima. Continua sa mixezi pana cand zaharul este incorporat complet, iar amestecul devine extrem de rigid si lucios.

Pasul 2 - Coci bezeaua pentru Rulada bezea cu lamaie
 

Ungi o tigaie cu hartie de copt. Intinzi amestecul de bezea cat mai uniform si presari deasupra fulgii de migdale. Coci timp de 12 minute sau pana cand bezeaua devine aurie.
Reduci temperatura cuptorului la 160 de grade Celsius si coci inca 10 de minute sau pana cand bezeaua se intareste suficient.
Scoti bezeaua din cuptor si o rastorni, astfel incat fulgii de migdale sa ramana pe partea inferioara, pe o hartie de copt. Scoti hartia de copt care a captusit tava in cuptor si lasi bezeaua sa se raceasca timp de circa 10 minute.


Pasul 3 - Montezi si servesti Rulada bezea cu lamaie
 

Amesteci usor crema, adaugi coaja razuita de lamaie si sucul de lamaie. Intinzi crema de lamaie uniform pe bezeaua rece. Rulezi bezeaua astfel incat sa formezi o rulada. Daca doresti, poti sa presari deasupra zahar pudra. Merge minunat cu portocale sau capsuni.
Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Rulada bezea cu lamaie
Rulada bezea cu lamaie
Dupa ce este umpluta si rulata, aceasta Rulada bezea cu lamaie poate sta la racit timp de cateva ore inainte de servire. Functioneaza la fel de bine si inghetata. Impacheteaza rulada mai intai in...
Bezele cu fistic
Bezele cu fistic
Aceste bezele cu fistic, veritabile sarutari dulci, se pot pastra timp de o saptamana intr-o cutie inchisa ermetic. Se tin la rece cel putin 15 minute inainte de gustare. TIMP DE PREGĂTIRE 10...
Rulada lui Mos Craciun
Rulada lui Mos Craciun
In intampinarea sarbatorilor de iarna, gospodinele pregatesc cele mai inedite preparate si deserturi. Nici rulada lui Mos Craciun, un desert cremos si savuros nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa...
Pandispan cu visine
Pandispan cu visine
E sezonul visinelor, asa ca nu trebuie sa ratezi ocazia de a prepara un pandispan pufos, plin cu fructe. Adorat de copii, un desert placut de toata lumea, pandispanul cu visine ramane una din cele...