Reteta de post: Shaorma cu soia

Poate, in momentele in care tii post, ai senzatia ca, nu exista lucruri consistente pe care sa le poti manca. Si, uneori, mai apare si gandul ca, nici posibilitatea de a mai manca si cate o shaorma delicioasa nu exista pana cand postul se va termina! Nimic mai fals, insa! Fiindca, poti gati shaorma delicioasa, chiar si doar din alimente vegetale.

Iar acest lucru, poate fi facut, chiar fara sa pierzi nicio aroma pe care o are shaorma clasica, ce contine si carne. Astazi, am pregatit o reteta super delicioasa si usor de preparat, asa ca, daca te-am facut curios, nu trebuie decat sa citesti in continuare, pentru a putea afla ce ingrediente trebuie sa folosesti, dar si toti pasii de urmat.

Cantitatile pe care ti le vom prezenta, sunt suficiente pretru prepararea a 3 shorme de dimensiune medie.

Ingrediente

150 g soia texturata, cubulete

3-4 cartofi de dimensiune mare

1 ceapa rosie mare

1 rosie

1 salata verde

maioneza de post

60-70 g boabe de porumb fiert

3 lipii

Mod de preparare

Cel mai mult timp, legat de preparare, va fi pierdut pentru pregatirea cubuletelor de soia, dar si a cartofilor. Din acest motiv, ne vom ocupa de aceste doua ingrediente, pentru inceput. Ca sa gatim cubuletele de soia, va trebui mai intai sa le fierbem bine.

Intr-o oala, vom adauga bucatile de soia si vom turna apa in vas, pana ce va fi plin pe jumatate. Soia, se lasa apoi la fiert, la foc mic, cu capacul pus, pentru aproximativ jumatate de ora. Cat timp soia se fierbe ne vom ocupa de cartofi.

Poti decide sa ii prajesti in tigaie, ori sa ii faci la cuptor. Recomandarea noastra, este sa ii gatesti la cuptor, chiar alaturi de bucatile de soia, aceasta fiind o alternativa mai sanatoasa. Pentru prepararea cartofilor, ii vom pune mai intai la fiert.

Poti sa ii pui la fiert cu tot cu coaja, ori curatati, insa, neaparat intregi. Cand acestia s-au fiert, pune-i deoparte si lasa-i sa se raceasca. Cand ajung sa fie suficient de reci pentru a putea fi manevrati, taie-i in forma de pai si pune-i intr-un bol. Scurge si cuburile de soia si adauga-le si pe acestea peste cartofi, iar apoi adauga condimente dupa gust si ulei de masline.

Mesteca bine in bol, in asa fel incat toate bucatile de soia si cartofi sa fie condimentate si unse cum trebuie. Apoi transfera totul intr-o tava incapatoare si intinde-le uniform. Baga-le la cuptor pana devin rumene deasupra. Acest proces poate dura undeva la 10-15 minute.

Cat timp cartofii si bucatile de soia se rumenesc, taie ceapa si rosiile felii potrivite, asezoneaza-le cu putina sare si piper, iar salata spal-o, rupe-o in bucati de dimensiuni medii si adauga peste ea putin ulei, putina sare si putin otet de mere.

Dupa ce s-au gatit si cartofii si bucatile de soia, intinde cate o lipie, pe o bucata generoasa de staniol si adauga cantitatea pe care o preferi, din fiecare ingredient in parte. Poti, de asemenea, sa adaugi si alte ingrediente decat cele prezentate in reteta, daca preferi shaormele “cu de toate”.

Ingredientele, vor trebui, insa, puse doar pe mijlocul lipiei. Cand ai terminat de pus, ruleaza usor lipia, apoi inveleste-o in staniol, pentru a fi mai simplu de servit, iar reteta este gata!

Sa ai pofta!

 

 

Comentarii