Ratatouille

Ratatouille este o reteta vegana, fara gluten. Este reteta clasica de vara, cu iz italienesc, preparata foarte simplu intr-un vas de gatit. Este plina de legume sanatoase.
 

TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL30 minute

 

 

 1 ceapa tocata
 4 catei de usturoi
 1 vanata
 1 dovlecel
 1 ardei
 1 conserva de rosii tomate
 1 lingură(i) otet rosu
 sare si piper
 ¼ linguriță(e) piper rosu zdrobit/ macinat
 2 lingură(i) parmezan ras

 

 

Pasul 1 – Caliti ceapa pentru Ratatouille
 

Într-un vas mediu la foc mediu, încălziți uleiul de măsline, adăugați ceapa și fierbeți până ce ceapa devine moale și translucidă (aproximativ 5 minute).


Pasul 2 – Adaugati legumele in vasul de gatit
 

Adăugați usturoiul, vinetele, dovlecelul și ardeiul gras. Condimentează cu sare, piper și ardei roșu macinat și gătește, amestecând ocazional timp de 5-8 minute.


Pasul 3 - Finalizati Ratatouille
 

În oala cu legume, se adaugă roșiile tăiate cubulețe, oțetul de vin roșu și 1/2 cană de apă. Reduceți focul la mic și gătiți acoperit timp de 7-9 minute, până când toate aromele se combină bine. Se scoate de pe foc și se presara parmezan.


Pasul 4 – Servire Ratatouille
 

Ratatouille se serveste cu pâine sau turte.

Pofta buna!

Comentarii