Ratatouille este o reteta vegana, fara gluten. Este reteta clasica de vara, cu iz italienesc, preparata foarte simplu intr-un vas de gatit. Este plina de legume sanatoase.
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL30 minute
1 ceapa tocata
4 catei de usturoi
1 vanata
1 dovlecel
1 ardei
1 conserva de rosii tomate
1 lingură(i) otet rosu
sare si piper
¼ linguriță(e) piper rosu zdrobit/ macinat
2 lingură(i) parmezan ras
Pasul 1 – Caliti ceapa pentru Ratatouille
Într-un vas mediu la foc mediu, încălziți uleiul de măsline, adăugați ceapa și fierbeți până ce ceapa devine moale și translucidă (aproximativ 5 minute).
Pasul 2 – Adaugati legumele in vasul de gatit
Adăugați usturoiul, vinetele, dovlecelul și ardeiul gras. Condimentează cu sare, piper și ardei roșu macinat și gătește, amestecând ocazional timp de 5-8 minute.
Pasul 3 - Finalizati Ratatouille
În oala cu legume, se adaugă roșiile tăiate cubulețe, oțetul de vin roșu și 1/2 cană de apă. Reduceți focul la mic și gătiți acoperit timp de 7-9 minute, până când toate aromele se combină bine. Se scoate de pe foc și se presara parmezan.
Pasul 4 – Servire Ratatouille
Ratatouille se serveste cu pâine sau turte.
Pofta buna!
Comentarii