Pui la cuptor in sos Caesar se topeste pur si simplu in gura. Este cremoasa, simpla de realizat si plina de aroma. Ai nevoie doar de 4 ingrediente si mai putin de 30 de minute pentru ea. Este una din cele mai bune si cunoscute retete cu pui. De asemenea, poate deveni usor cea mai gustoasa cina a saptamanii.
TIMP DE PREPARARE 30 minute
TIMP TOTAL 35 minute
4 bucati piept de pui, fara oase si fara piele
1 cana sos Caesar
½ cana smantana (optional)
1 cana parmezan ras
Pasul 1 - Pregatiti cuptorul si tava pentru Pui la cuptor in sos Caesar
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius si tapetati o tava de copt sau o cratita cu ulei sau unt.
Pasul 2 - Pregatiti carnea
Daca pieptul de pui are o grosime neuniforma, puteti folosi tocatorul pentru a obtine bucati omogene.
Presarati pe bucatile de carne parmezan ras si piper negru proaspat macinat. Asezati-le in tava de copt pregatita.
Intr-un bol mic amestecati dressingul Caesar si smantana. Turnati acest mix peste fiecare bucata de pui si presarati deasupra parmezan ras.
Pasul 3 - Gatiti la cuptor
Puneti puiul pregatit in cuptor si gatiti-l la 190 grade Celsius, timp de 30 de minute sau pana cand termometrul arata 65 grade Celsius in cea mai groasa zona.
Pasul 5 - Rumeniti puiul
Setati cuptorul pe modul de rumenire (broil) si lasati inca 2 - 4 minute pentru ca puiul sa prinda o crusta aurie. Se poate arde rapid, asa ca este indicat sa-l urmariti indeaproape. Stati langa el. Cand ati terminat, in cea mai groasa parte a puiului ar trebui sa aveti 74 grade Celsius, daca folositi un termometru de carne.
Pasul 5 - Servire Pui la cuptor in sos Caesar
Scoateti puiul din cuptor, acoperiti-l usor cu folie si lasati-l la racit circa 5 - 10 minute inainte de servire.
Daca doriti, garnisiti cu patrunjel tocat.
Pofta buna!
Comentarii