Pui la cuptor in sos Caesar

Pui la cuptor in sos Caesar se topeste pur si simplu in gura. Este cremoasa, simpla de realizat si plina de aroma. Ai nevoie doar de 4 ingrediente si mai putin de 30 de minute pentru ea. Este una din cele mai bune si cunoscute retete cu pui. De asemenea, poate deveni usor cea mai gustoasa cina a saptamanii.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 5 minute
TIMP DE PREPARARE 30 minute
TIMP TOTAL 35 minute

 

 

 4 bucati piept de pui, fara oase si fara piele
 1 cana sos Caesar
 ½ cana smantana (optional)
 1 cana parmezan ras

 

 

Pasul 1 - Pregatiti cuptorul si tava pentru Pui la cuptor in sos Caesar
 

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius si tapetati o tava de copt sau o cratita cu ulei sau unt.


Pasul 2 - Pregatiti carnea
 

Daca pieptul de pui are o grosime neuniforma, puteti folosi tocatorul pentru a obtine bucati omogene.
Presarati pe bucatile de carne parmezan ras si piper negru proaspat macinat. Asezati-le in tava de copt pregatita.
Intr-un bol mic amestecati dressingul Caesar si smantana. Turnati acest mix peste fiecare bucata de pui si presarati deasupra parmezan ras.


Pasul 3 - Gatiti la cuptor
 

Puneti puiul pregatit in cuptor si gatiti-l la 190 grade Celsius, timp de 30 de minute sau pana cand termometrul arata 65 grade Celsius in cea mai groasa zona.


Pasul 5 - Rumeniti puiul
 

Setati cuptorul pe modul de rumenire (broil) si lasati inca 2 - 4 minute pentru ca puiul sa prinda o crusta aurie. Se poate arde rapid, asa ca este indicat sa-l urmariti indeaproape. Stati langa el. Cand ati terminat, in cea mai groasa parte a puiului ar trebui sa aveti 74 grade Celsius, daca folositi un termometru de carne.


Pasul 5 - Servire Pui la cuptor in sos Caesar
 

Scoateti puiul din cuptor, acoperiti-l usor cu folie si lasati-l la racit circa 5 - 10 minute inainte de servire.
Daca doriti, garnisiti cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

 

 

Comentarii

Articole similare

Pui la cuptor in sos Caesar
Pui la cuptor in sos Caesar
Pui la cuptor in sos Caesar se topeste pur si simplu in gura. Este cremoasa, simpla de realizat si plina de aroma. Ai nevoie doar de 4 ingrediente si mai putin de 30 de minute pentru ea. Este una din...
Rulouri cu scortisoara
Rulouri cu scortisoara
Aceste Rulouri cu scortisoara sunt bune oricand. Sunt pufoase si se prepara cu o glazura alba, care le da un aspect foarte frumos. Aluat 500 gr faina alba 300 ml lapte caldut 20 gr drojdie...
Poale in brau
Poale in brau
Desi poti prepara Poale in brau oricand ai pofta, de Craciun ele sunt atat de binevenite. Dulci si calde, ele te pot ajuta sa te incalzesti si sa te retragi in liniste langa brad, in asteptarea...
Brioșe gustoase cu bucăți de ciocolată
Brioșe gustoase cu bucăți de ciocolată
Brioșele cu bucăți de ciocolată sunt unul din cele mai simple și rapide deserturi pe care le poți pregăti pentru copii, musafiri și zilele de răsfăț în familie. Un dulce gustos și pregătit în casă,...
Unt din mere
Unt din mere
Ai înțeles bine: este vorba despre unt din mere! Dacă nu ai făcut până acum această rețeta, este timpul să experimentezi ceva nou. Se realizează ridicol de ușor. Decojirea și felierea merelor...