Pui cupt cu gnocchi combina savoarea gastronomiei italiene, cu aroma crocanta a bucatilor de pui, gatite asa cum trebuie. Acest preparat este idel pentru a-ti impresiona familia sau pentru a-l servi la mese festive. Simplu si rapid!
TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL50 minute
1 pachet de gnocci
1 lingură(i) ulei de masline
3 catei de usturoi zdrobiti
450 gr piept de pui
sare si piper
½ linguriță(e) ierburi italienesti
¼ cana unt
1 cana smantana
1 ½ cana branza
½ cana mozzarella razuita
1 pachet broccoli
¾ cana pesmet
busuioc proaspat taiat
Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea de gnocchi
Pregatiti gnocchi in casa asa cum obisnuiti s-o faceti in mod obisnuit sau dupa indicatile de pe ambalajul celor existenti in comert.
Pasul 3 - Pregatirea carnii
Intr-o cratita adaugati cateva linguri de ulei si caliti usturoiul taiat marunt, Adaugati cubuletele de pui si asezonati cu sare piper si condimente. Gatiti puiul timp de 7-10 minute pana carnea capata o culoare maronie. Cand carnea e gata dati-o deoparte.
Pasul 4 - Pregatirea sosului
In aceeasi cratita in care ati gatit puiul topiti untul. Dupa ce acesta s-a topit adaugati smantana si amestecati incontinuu. Adaugati o parte din mix-ul de branza si gradual adaugati si restul.
Pasul 5 - Asamblarea
Amestecati puiul cu gnocchi, brocoli inghetat si acoperiti cu sos. Transferati amestecul in tava de cop si presarati deasupra restul de branza si crutoanele. Dati la cuptor pentru circa 25 minute. Serviti cu busuioc proaspat.
Pofta buna!
Comentarii