Paste cu sos pesto, nuci si mozzarella

Pastele cu sos pesto, nuci si mozzarella sunt delicioase si foarte usor de pregatit. Cei dragi se vor bucura de rezultat, cu siguranta, iar tu vei obtine o cina satioasa intr-un timp foarte scurt. Sa trecem la treaba!


Ai nevoie de:

Pentru sosul pesto:
3-4 buchete de busuioc
30 g muguri de pin
50 g parmezan ras
30 g branza pecorino rasa
1-2 catei de usturoi
10 g sare grunjoasa
50 ml ulei de masline

Pentru paste:
Paste 500 g (4/5 portii)
Sos pesto 150 g
3-4 catei de usturoi
250 g mozzarella
Un pumn de nuci
100 g unt
Busuioc proaspat
Parmezan pentru decor

Cum faci sosul pesto:
Pentru pregatirea sosului pesto ai nevoie de un mojar si un pistil. Si de putina indemanare, pentru ca trebuie sa te misto repede ca sa impiedici oxidarea ingredientelor.

Spala frunzele de busuioc sub jet de apa rece si apoi lasa-le sa se scurga. Tapeteaza-le usor cu un prosop curat pentru a indeparta excesul de apa.
Zdrobeste mugurii de pin si cateii de usturoi in mojar, pana obtii o pasta. Apoi adauga sarea si frunzele de busuioc, putin cate putin, amestecand cu grija pana omogenizezi compozitia.

Adauga parmezanul si branza si incorporeaza-le in pasta obtinuta. Adauga si uleiul, putin cate putin, amestecand incet.
Daca ti se pare ca rezultatul este prea uleios sau prea moale, poti drege sosul adaugand parmesan sau pecorino in plus.

Cum faci pastele:
Pune pastele la fiert in apa cu sare, intr-o oala incapatoare. Apoi taie cateii de usturoi marunt, fara sa ii zdrobesti, marunteste nucile si taie mozzarella in cubulete.

Intr-o tigaie incapatoare, pune untul la topit. Si apoi adauga usturoiul. Dupa 1 minut, adauga sosul pesto si amesteca bine, apoi adauga 100 ml de apa, amesteca din nou si lasa la fiert pentru aproximativ 3-4 minute.
In sos, adauga sare si piper dupa gust.

Cand pastele s-au fiert, scurge-le bine si adauga-le in tigaie peste sosul obtinut. Amesteca bine si adauga cubuletele de mozzarella, nucile si busuiocul tocat marunt.
Dupa ce asezi pastele in farfurie, presara si parmezan ras pentru un plus de gust. Pofta buna!

In prepararea retetei tale poti folosi unul dintre produsele de mai jos:
 

Comentarii

Articole similare

Paste cu mascarpone si pesto
Paste cu mascarpone si pesto
Tuturor ne plac pastele, in special pentru ca sunt gustoase si pentru ca se potrivesc perfect intr-o multime de combinatii dar si pentru ca sunt rapid si usor de preparat. Daca iti plac pastele, de...
Cataif cu mozzarella
Cataif cu mozzarella
Am patruns din nou in bucataria turceasca de unde am “furat” un nou desert savuros care se vinde in cofetarii si patiserii ca painea calda. Reproducand aceasta reteta va puteti bucura cu usurinta de...
Tava cu Pui Alfredo
Tava cu Pui Alfredo
Aceasta Tava cu Pui Alfredo te ajuta sa prepari usor si confortabil o reteta exta-apetisanta. Pastele cu penne intr-un sos bogat si cremos se amesteca impreuna cu pieptul de pui suculet, dupa care se...
Pesto cu ardei copti si nuci
Pesto cu ardei copti si nuci
In bucataria italiana vei gasi cele mai savuroase preparate, dar fara nicio indoiala, si cele mai gustoase sosuri. Iar reteta de sos pe care ti-am pregatit-o astazi este atat de simplu de realizat si...