Paste cu creveti in sos rosu

Pastele sunt varianta perfecta pentru masa de pranz, atunci cand iti doresti sa mananci ceva delicios si satios. Majoritatea retetelor de paste, au si un alt mare avantaj, acela ca, se si gatesc rapid. De aceea, ele sunt ideale pentru cei grabiti, dar totusi foarte pofticiosi.

In cazul in care cauti si tu o reteta simpla si rapida de paste, te invitam sa o incerci pe cea cu creveti in sos rosu. Ai nevoie doar de o tigaie adanca, o oala pentru paste si cateva ingrediente, pe care le gasesti in mai toate magazinele.

Nu te mai lasam sa astepti! Iata de ce anume ai nevoie pentru pregatirea a 4 portii de paste cu creveti in sos rosu.

Ingrediente

400 g paste uscate  (daca vrei ca mancarea sa si arate foarte bine, foloseste spaghete, insa, daca le prepari doar pentru gust, foloseste ce tip de paste doresti, fiindca rezultatul va fi acelasi, din acest punct de vedere)

400 g creveti

100g rosii cherry proaspete

300g sos de rosii

1 capatana de usturoi mare

3 lg ulei de masline

1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Ca sa petreci cat mai eficient timpul in bucatarie, va trebui sa incepi prin a pune apa la fiert, intr-o oala pentru paste. Cat timp apa fierbe, ocupa-te de pregatirea crevetilor. In cazul in care ai ales unii necuratati, ai grija sa ii speli bine si sa te asiguri ca au fost decorticati corespunzator.

Cand apa a inceput sa clocotasca, adauga un praf de sare si o lingurita de ulei, pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Dupa adaugarea acestor ingrediente, amesteca putin, pentru ca sarea sa se dizolve, apoi adauga si pastele si lasa-le la fiert conform instructiunilor existente pe ambalaj.

Cat timp se fierb pastele, curata usturoiul si taie-l marunt, apoi taie si legatura de patrunjel. Separat, intr-o tigaie adanca, pune cele 3 lg de ulei de masline si adauga usturoiul tocat marunt. Lasa tigaia pe foc, la flacara mica, pana ce usturoiul se rumeneste, iar apoi adauga si crevetii, peste care, toarna aproximativ 200 ml apa.

Lasa apa sa se evapore din tigaie, apoi adauga rosiile cherry, taiate in jumatate si amesteca, pentru ca toate ingredientele sa inceapa sa se rumeneasca uniform. Cand rosiile cherry par gatite, adauga jumatate din cantitatea de patrunjel taiata anterior, apoi pune si sosul de rosii peste. Condimenteaza compozitia dupa gust.

Cand amestecul incepe sa fiarba, adauga in tigaie si pastele deja fierte. Daca vei proceda astfel, ele vor prinde mult mai mult gust, decat atunci cand le pui direct in farfurie si doar adaugi sosul deaspura lor, insa, pasul acesta ramane la alegerea ta.

Dupa adaugarea pastelor in tigaie, mai lasa pe foc ingredientele, pana ce sosul devine mai dens, iar pastele incep sa capete o culoare usor rosiatica, datorita existentei rosiilor. Cand sosul s-a ingrosat, adauga si restul cantitatii de patrunjel si amesteca pentru a-l distribui uniform.

Apoi, ia tigaia de pe foc, fiindca reteta este gata si poate fi servita!

Sa ai pofta!

Comentarii