Sunt multe preparate care se pregatesc atunci cand vin sarbatorile de iarna, insa, printre cele pe care le gatesti tu de obicei se afla si pasta de jumari? Daca raspunsul este “Nu!”, atunci nu stii ce pierzi! Fiindca pasta de jumari, intinsa pe paine, alaturi de niste ceapa rosie, te va face sa te lingi pe degete!
Iata de ce anume vei avea nevoie pentru pregatirea acestei retete si cum anume se prepara.
Ingrediente
300 g jumari proaspete
2 lg untura topita si racita ulterior
3 bucati de carne de la garnita
1 ceapa rosie mare
sare
cateva felii de paine
Mod de preparare
Pentru pregatirea acestei retete, trebuie sa stii, ca toate ingredientele vor trebui sa fie reci. Mai intai, vei da prin masina de tocat cele 300g de jumari, urmand sa le amesteci apoi cu cele doua linguri de untura.
Vei mesteca in compozitie pana ce untura se incorporeaza cum trebuie. Bucatile de carne de la garnita, vor trebui tocate marunt, la fel si ceapa rosie. Ceapa, tocata cubulete, va fi pusa intr-un castron si frecata cu sare, pana incepe sa se inmoaie.
Apoi, va trebui sa iei cateva felii de paine, pe care le vei taia mai gros si pe care vei intinde pasta de jumari, intr-un strat subtire. Dupa ce ai intins pasta, vei pune si cubuletele de carne de la garnita, dar si cele de ceapa, punand apoi inca un praf de sare, pentru un plus de gust.
Iar reteta este gata! Sa ai pofta!
Comentarii