Pâine cu dovleac

Dragi iubitori de preparate din dovleac, vă înțelegem și vă împărtășim pasiunea pentru aroma îmbietoare a dovleacului copt care inundă casa de fiecare dată. Iar despre gust... pfff... în afara acestei lumi. Această pâine este dulce, dar nu prea dulce. Conține cele mai bune condimente și este foarte bună.


TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 1 oră
TIMP TOTAL 1 oră 10 minute

Pentru 12 portii

  •  unt pentru uns tava
  •  1 ¾ cani faina
  •  2 linguriță(e) scortisoara macinata
  •  1 linguriță(e) praf de copt/ bicarbonat sodiu
  •  ½ linguriță(e) sare
  •  ½ linguriță(e) nucsoara macinata
  •  ¼ linguriță(e) cuisoare macinate
  •  1 ½ cana piure dovleac
  •  2 oua mari
  •  ½ cana zahar granulat
  •  ½ cana zahar brun
  •  ½ cana ulei vegetal/ ulei de cocos topit
  •  2 lingură(i) seminte de dovleac prajite, pentru topping
  •  2 lingură(i) zahar turbinado pentru topping

 

 

Pasul 1 - Pregătești cuptorul
 

Preîncălzești cuptorul la 190 grade Celsius. Ungi cu generozitate o tava mare dreptunghiulară, cu unt sau ulei. Pui deoparte.


Pasul 2 - Amesteci ingredientele uscate
 

Într-un bol mediu amesteci făina, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, sarea, nucșoara și cuișoarele. Combini toate aceste ingrediente și lași deoparte.


Pasul 3 - Amesteci ingredientele umede
 

Într-un bol mare, adaugi piureul de dovleac, ouăle, zahărul granulat, zahărul brun și uleiul. Amesteci cu o lingură până când totul se combină foarte bine.


Pasul 4 - Combini ingredientele uscate cu cele umede
 

Adaugi ingredientele uscate în cele lichide și amesteci din nou foarte bine. Torni în tava dreptunghiulară (de cozonac) și netezești cu o spatulă. Deasupra presari zahăr turbinado (din trestie de zahăr) și semințe de dovleac prăjite.


Pasul 5 - Coci pâinea în cuptor
 

Pune tava la cuptor și coace pâinea timp de 60 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.


Pasul 6 - Servire Pâine cu dovleac
 

Scoate tigaia din cuptor și pune-o pe un suport de răcire. În circa 10 minute se va răcori. Cu ajutorul unui cuțit de unt , desfaci cu atenție marginile pâinii de pe pereții tăvii. Întoarce tava și scoate cu atenție pâinea. Lasă pâinea să se răcească bine pe un grătar. Când se răcorește, poți să o feliezi cu un cuțit mare și să o servești.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Pâine cu dovleac
Pâine cu dovleac
Dragi iubitori de preparate din dovleac, vă înțelegem și vă împărtășim pasiunea pentru aroma îmbietoare a dovleacului copt care inundă casa de fiecare dată. Iar despre gust... pfff... în afara...
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac este un fel de mâncare latino-american, preparat din aluat copt sau prăjit, cu umplutură dulce sau sărată. Pe undeva aduc a colțunași românești. Empanadas cu dovleac sunt rețeta...
Rotițe rumenite de dovleac
Rotițe rumenite de dovleac
Pentru Rotițe rumenite de dovleac am dorit o rețeta în care să putem folosi dovleac proaspăt. Pentru a obține rotițele, ai nevoie de o tigaie cu ulei încins și un bol mare. Toate ingredientele de...
Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac este un preparat simplu si rapid, vegan, bogat in vitamine. Reteta rafinata este un deliciu in zilele de toamna si nu numai, fiind un adevarat cocktail de sanatate. TIMP DE...
Briose cu dovleac
Briose cu dovleac
Cand ti-e pofta de ceva bun, poate castiga o reteta simpla si rapida pe care o poti prepara cu ingrediente pe care le ai la indemana. Iar daca este toamna, atunci cu siguranta ti-ar placea ca aroma...
Tarta cu dovleac
Tarta cu dovleac
Cum ar fi toamna fara aroma parfumata de dovleac. Ti-am pregatit o super tarta cu dovleac pe care sa o pui pe masa pentru a celebra acest anotimp melancolic. Pentru aceasta reteta ai nevoie de o...