Aceasta este o reteta speciala pentru Halloween, dar care poate fi repetata de fiecare data cand ai nevoie de ceva super HOT! Te intrebi de ce se numeste Oua in iad? In afara de faptul ca ouale albe contrasteaza incredibil cu sosul tomat sangeriu, aceasta tigaie este super picanta. Pregateste-te de oua picante, scufundate in branza si ierburi aromate.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 30 minute

 

 

 1 ceapa medie tocata
 3 linguriță(e) usturoi pisat
 2 ardei iuti Jalapenos, fara seminte si feliati
 1 cutie sos tomat
 2 ½ lingură(i) zahar
 1 lingura paprika
 1 lingură(i) chimion macinat
 ¼ linguriță(e) condimente cayenne
 6 oua
 sare si piper, dupa gust
 ¼ cana parmezan, ras
 1 lingura busuioc tocat

 

 

Pasul 1 - Gatesti ceapa, usturoiul si ardeii pentru Oua in iad
 

Intr-o tigaie de 25 - 26 cm, pe foc mediu, calesti ceapa, usturoiul si ardeii iuti Jalapenos (poti improviza, daca nu ai exact acest sortiment de ardei iute). Lasi toate aceste ingrediente sa se mixeze bine si sa se gateasca, aproximativ 3 - 5 minute.


Pasul 2 - Adaugi rosiile si condimentele
 

Adaugi sosul de rosii, zaharul, paprika, chimenul, condimentele cayenne, sare si piper, dupa gust. Lasi din nou tigaia pe foc, pana cand compozitia fierbe linistit.


Pasul 3 - Adaugi ouale
 

Reduci focul la temperatura medie si spargi ouale pe rand, in aceeasi tigaie unde se afla sosul. Lasi ouale sa se gaseasca atat cat iti plac tie sau celor care le vor servi (mai moi sau mai tari). In 5 - 6 minute, galbenusurile vor fi inca moi.


Pasul 4 - Servire Oua in iad
 

Iei tigaia de pe foc si presari peste sos si oua branza si busuioc din abundenta. Portionezi ouale in farfurii si servesti fierbinte, alaturi de felii de paine.
Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Oua in iad
Aceasta este o reteta speciala pentru Halloween, dar care poate fi repetata de fiecare data cand ai nevoie de ceva super HOT! Te intrebi de ce se numeste Oua in iad? In afara de faptul ca ouale albe...
Poale in brau
Poale in brau
Desi poti prepara Poale in brau oricand ai pofta, de Craciun ele sunt atat de binevenite. Dulci si calde, ele te pot ajuta sa te incalzesti si sa te retragi in liniste langa brad, in asteptarea...
Rulouri cu scortisoara
Rulouri cu scortisoara
Aceste Rulouri cu scortisoara sunt bune oricand. Sunt pufoase si se prepara cu o glazura alba, care le da un aspect foarte frumos. Aluat 500 gr faina alba 300 ml lapte caldut 20 gr drojdie...
Oua ochiuri in ardei gras
Oua ochiuri in ardei gras
Cauti o reteta originala pentru o dimineata reusita, deosebita, romantica sau pur si simplu pentru momentele in care simti nevoia sa faci ceva nou? Oua ochiuri in ardei gras este o reteta simpla si...