Sa nu te mire daca te vei simti ca Popeye Marinarul cand vei degusta aceasta omleta super-verde plina de energie si nuante naturale.
TIMP DE PREPARARE 10 minute
TIMP TOTAL 15 minute
15 gr unt
100 gr ciuperci taiate
50 gr castane coapte (optional)
50 gr spanac
½ gr busuioc
3 oua
25 gr branza light
Pasul 1 - Calesti ciupercile (si castanele) pentru Omleta super-verde
Incalzesti jumatate din untul pregatit intr-o tigaie mica, anti-aderenta. Adaugi ciupercile si un varf de sare. Prajesti la foc mediu-inalt timp de 3 minute, pana cand ciupercile se rumenesc un pic. Acum este momentul sa adaugi si castanele, daca le-ai pregatit pentru omleta (sunt optionale). Le gatesti si pe ele timp de un minut, iar apoi rastorni ciupercile pe un platou sau pe o farfurie.
Pasul 2 - Prepari amestecul pentru omleta
Cat se racesc un pic, mixeaza spanacul cu busuiocul si cu ouale. Vei obtine o omleta verde stralucitor. Poti folosi blenderul pentru a combina foarte bine ingredientele. Condimenteaza omleta.
Pasul 3 - Prajesti omleta
Topesti restul untului in tigaie si ungi tigaia in mod uniform. Apoi, torni compozitia de omleta. Folosind o furculita din lemn sau o spatula, incepi sa aduni amestecul, dinspre margine, spre mijloc. Gatesti pana cand omleta este aproape gata.
Pasul 4 - Adaugi branza si servesti Omleta super-verde
Presari branza, apoi ciupercile si castanele si restul de frunze de busuioc. Indoaie omleta pe jumate si aseaza-o pe o farfurie. Se serveste imediat.
Pofta buna!
Comentarii