Carnea de porc este renumita pentru savoarea ei intensa si pentru gustul aromat. Ne duce cu gandul la zilele de sarbatoare si-ti lasa gura apa de fiecare data cand e servita ca atare sau alaturi de o granitura. Asadar, muschiul de porc este o alegere excelenta pentru mesele festive si nu numai. Iata cum sa pregatesti cel mai savuros muschi de porc la gratar.
TIMP DE PREPARARE6 minute
TIMP TOTAL16 minute
1 muschiulet de cca. 500 g
2 lingură(i) ulei de masline
sare si piper
50 gr unt
Pasul 1 - Pregatirea carnii
Indepartati fasiile de grasime (daca exista) si transati muschiul de porc in felii subtiri, de aproximativ 2 cm grosime, in cazul in care acestea nu sunt gata transate. Puneti carnea intre doua fasii de folie alimentara si bateti carnea astfel incat sa devina subtire, ca sa se gateasca complet si uniform.
Pasul 2 - Pregatirea gratarului
Incingeti gratarul sau tigaia grill .
Pasul 3 - Condimentarea carnii
Ungeti carnea cu ulei de masline, usturoi zdrobit, sare, piper si orice alte condimente dupa bunul plac.
Pasul 4 - Gatirea muschiuletului de porc
Luati fiecare fasie in parte si punet-o in tigaia grill la gatit, timp de aproximativ 4 minute pe-o parte si pe cealalta.
Pasul 5 - Servire
Dupa ce acesta s-a gatit corespunzator, lasati muschiul la odihnit intr-un vas acoperit pentru circa 7 minute, pentru ca carnea sa fie mai frageda si mai suculenta, iar savoarea mai intensa. Serviti ca atare sau alaturi de garnitura preferata.
Pofta buna!
Comentarii