Muffins cu morcov - rețeta vegană este un SUPER mic dejun vegan. Pentru că sunt atât de simplu de gătit, există mari șanse să-ți doreșți să repeți rețeta iar și iar.
Aceste Muffins cu morcov - rețeta vegană sunt ridicol de ușor de preparat.
TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 30 minute
Reteta pentru 6 portii
- 1 cana de faina
- ½ linguriță(e) bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță(e) praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- ½ linguriță(e) scortisoara
- ¼ cană de sirop de arțar
- ½ cană de lapte de migdale
- 3 lingură(i) unt de nucă SAU unt de arahide SAU unt de migdale
- 1 linguriță(e) extract de vanilie
- 1 banană medie, piure
- ½ cană de morcov ras
- ¼ ceașcă de nuci tocate (optional)
Pasul 1 - Pregătirea cuptorului
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregătirea ingredientelor uscate
Cerne și amestecă împreună făină, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și scorțișoara.
Pasul 3 - Adăugarea ingredientelor umede
Amestecă laptele, untul de nucă, siropul de arțar, extractul de vanilie și piureul de banane. Mixează cu o spatura foarte bine, până când compoziția este una omogenă.
Pasul 4 - Adaugă morcovul ras și nucile
Trebuie să amesteci ușor pentru a încorpora toate ingredientele.
Pasul 5 - Toarnă compoziția în tava de muffins
Amestecul obținut se împarte în mod uniform în 6 tăvițe de brioșe (sau o tavă de brioșe cu 6 separeuri).
Pasul 6 - Dai tava la cuptor
Opțional, poți să presari pe deasupra câteva nuci tocate. Dai la cuptor pentru circa 20 - 25 minute sau până când observi că brioșelese rumenesc.
Pasul 7 - Servirea
După ce ai scos brioșele din cuptor, lasă-le să se răcească puțin și apoi gustă-le. Merg minunat cu o cană de lapte sau ceai.
Rețeta este special creată încât să nu murdărești mai mult de un bol (nu e nevoie să amesteci ingredientele umede și uscate în două boluri diferite). Banana se pasează și apoi se mixează cu celelalte ingrediente umede. După ce le combinăm complet, adăugăm ingredientele uscate și amestecăm din nou. La final, nu-ți rămâne decât să coci brioșele.
Comentarii