Macaroons cu ananas si nuca de cocos sunt fursecuri umplute, usor de servit si foarte gustoase. Functioneaza perfect cu candy bar-urile, pentru ocazii speciale sau pur si simplu in weekend-urile cand vrei sa ataci o noua experienta culinara.
TIMP DE PREPARARE 1 oră 5 minute
TIMP TOTAL 1 oră 30 minute
150 gr nuca de cocos uscata
75 gr fulgi de migdale (sau migdale macinate)
125 gr zahar pudra
2 albusuri de ou
50 gr zahar tos
putin colorant alimentar (optional)
Pentru umplutura
125 gr zahar pudra
10 gr smantana de cocos sau alta crema alba
25 gr piure de ananas proaspat sau din conserva (dar uscat)
Pasul 1 - Pregatesti aluatul pentru Macaroons cu ananas si nuca de cocos
Intr-un robot de bucatarie, amesteci nuca de cocos, fulgii de migdale si zaharul tos, timp de circa 30 de secunde. Transferi apoi compozitia intr-un bol.
Intr-un alt bol curat si uscat, bati albusurile de ou. Adaugi apoi treptat zaharul, mixand dupa fiecare adaos de zahar. Adaugi colorantul alimentar (optional) si continui sa mixezi pana cand compozitia devine ferma si lucioasa.
Cu o lingura de metal, treci pe deasupra amestecului de migdale, folosind o miscare sub forma cifrei 8. Trebuie sa obtii o compozitie neteda si lucioasa.
Este esential sa nu omiti aceasta etapa de a lasa macaroons-urile sa se odihneasca.
Pasul 2 - Formezi 28 de jumatati de discuri
Pune compozitia intr-o punga cu duza de circa 1 cm si formeaza 28 de cerculete mici, pe doua tavi, tapetate cu hartie de copt. Trage cu fermitate de marginile hartiei de copt pentru a elimina orice bule de aer si lasa tava descoperita, timp de o ora, pentru ca macaroons-urile sa formeze o crusta. Intre timp, preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius.
Pasul 4 - Coci in cuptor si servesti Macaroons cu ananas si nuca de cocos
Coci macaroons, cate o tava pe rand, pe raftul din mijlocul cuptorului, timp de 12 minute sau pana cand compozitia se intareste. Lasa apoi la racit in tava timp de 10 minute, dupa care poti sa transferi macaroons pe un gratar.
Intr-un robot de bucatarie, combini alimentele pentru umplutura pana cand obtii un amestec pufos. Ungi un macaroon cu aceasta umplutura, dupa care ii lipsesti cealalta jumatate. Continui aceasta procedura pana cand finalizezi toate fursecurile.
Pofta buna!
Comentarii