Aceasta este o reteta ideala pentru Craciun. Daca nu vrei sa folosesti unele condimente, le poti schimba cu cele preferate. Este minunat de gustat alaturi de muraturi si fantastic in sandwich-uri.
TIMP DE PREPARARE 3 ore 10 minute
TIMP TOTAL 3 ore 25 minute
15 kg jambon neafumat
4 frunze dafin
1 lingură(i) seminte de fenicul
1 lingură(i) seminte de coriandru
2 linguriță(e) piper negru
3 cuisoare intregi
Pentru glazura de miere
200 gr miere
1 ardei rosu taiat fin
1 lingură(i) seminte de coriandru
1 lingură(i) coaja de lamaie rasa
1 lingură(i) coaja de portocala rasa
Pasul 1 - Dai jambonul in clocot
Pui jambonul intr-o oala suficient de mare si il acoperi cu apa rece. Fierbi continutul, iar apoi strecori apa. Aceasta etapa are ca scop eliminarea excesului de sare sau grasime din jambon.
Pasul 2 - Gatesti jambonul
Adaugi frunzele de dafin si condimentele, dupa care pui din nou apa peste jambon. Fierbi apa si gatesti la foc mediu pentru inca circa 20 de minute (la 500 de grame de carne). Iei de pe foc si lasi la racit.
Pasul 3 - Prepari glazura cu miere
Intr-o tigaie, pui toate ingredientele pentru glazura de miere. Le fierbi pentru a ajuta la intrepatrunderea aromelor, dupa care lasi la racit. Compozitia va scadea si se va ingrosa.
Pasul 4 - Pregatesti cuptorul pentru Jambon glazurat cu miere
Preincalzesti cuptorul la 220 grade Celsius, cu ventilare. Asezi jambonul intr-o tava roaster, tapetata cu folie. Folosesti o perie pentru a unge carnea cu glazura cu miere, peste tot, in mod uniform. Gatesti pentru inca 10 minute in cuptor, pana cand carnea devine caramelizata si lipicioasa.
Pasul 5 - Servire Jambon glazurat cu miere
Lasi la racit, feliezi si servesti impreuna cu muraturi.
Pofta buna!
Comentarii