Dulceață de castane

Una din cele mai fine dulcețuri și din cele mai iubite de pa acest Pământ este dulceața de castane. Datorită aromei extrem de plăcute, dulceața de castane n-ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Se va conserva foarte bine și peste iarnă astfel că, de fiecare dată când simțiți nevoia de ceva dulce și special, vă puteți rezuma la un borcan de dulceață de castane. Iată ce simplu e de pregătit!
 

TIMP DE PREGĂTIRE1 oră
TIMP DE PREPARARE1 oră 20 minute
TIMP TOTAL2 ore 20 minute

 

 

 1 + 1/2 kg castane
 2 kg zahăr
 4 cani apa
 1 lingură(i) suc de lămâie
 1 praf sare

 

 

Pasul 1 - Pregătirea castanelor
 

Luați o cratiță cu apă și puneți-o la foc. Între timp îndepărtați coaja de pe castane și puneți-le în cratiță la fiert timp de aproximativ 2 ore (nu trebuie să se sfărâme).


Pasul 2 - Pregătirea sosului
 

Se ia o altă cratita în care se va pregăti siropul. Se adaugă zahăr și apă și se omogenizează cu o spatulă de lemn, treptat și periodic, ușor, lăsând la foc mic până când zahărul începe să se topească și se formează un sos gros. Se lasă la răcit și se folosește ulterior, la pasul 3.


Pasul 3 - Pregătire dulceață
 

După ce sosul s-a răcit se încorporează castanele fierte. Se lasă o noapte la macerat, la temperatura camerei.
Ulterior se mai fierbe dulceața încă o dată la foc mic aproximativ 5 minute.
Se adaugă sucul de lămâie și se fierbe din nou până se îngroașă. Dulceața se trasnferă în borcane sterile, care se sterilizează din nou la cuptor sau prin fierbere. Se lasă la răcit lent, la temperatura camerei și se depozitează într-un loc răcoros.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Dulceață de castane
Dulceață de castane
Una din cele mai fine dulcețuri și din cele mai iubite de pa acest Pământ este dulceața de castane. Datorită aromei extrem de plăcute, dulceața de castane n-ar trebui să lipsească din nicio...
Castane coapte la tigaie
Castane coapte la tigaie
A inceput sezonul castanelor! Si daca-ti este pofta de o asemenea gustare sanatoasa, bogata in vitamine si minerale sau daca iti este gandul la o prajitura cu umplutura de castane, afla cum sa...
Dulceata de caise
Dulceata de caise
Aceasta dulceata de caise este o raza de soare intr-un borcan, ceea ce o face spectaculoasa. Imediat ce apar caisele, faceti-va timp sa preparati cateva borcane pe care le puteti pastra timp de mai...
Dulceata de fructe de padure
Dulceata de fructe de padure
Pentru dulceata de fructe de padure poti folosi afine, zmeura, mure si/ sau coacaze. Este una din cele mai delicioase retete pentru dulceata. O poti folosi ulterior pentru a prepara diverse deserturi...
Dulceata de zmeura
Dulceata de zmeura
Aceasta dulceata de zmeura este regina gemurilor si dulceturilor rosii. Iata o reteta unica, ce face dulceata sa fie extra speciala. TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute TIMP DE PREPARARE 1 oră TIMP...