Cum si de ce sa faci oua ochiuri rotunde?

Diminetile sunt mai frumoase cand ai farfurii pline cu mancaruri aspectuoase!

Te trezesti cu o stare foarte buna, insa, iti dai seama ca iubitul tau s-a trezit cu mult inaintea ta. Ca prin minune, parca a simtit ca ai deschis ochii si tocmai ce a intrat pe usa dormitorului, cu o tava plina cu mancare in brate. Ti-a adus micul dejun la pat!

 

Ai primit niste ochiuri perfect rotunde, cu un goacamole delicios si proaspat si niste paine prajita si ea perfect. Arata totul atat de bine pe farfurie si pare atat de gustos, ca parca iti e si mila sa strici acea opera de arta. Insa, ti-ai facut curaj. Si, Doamne, cat de bun a mai fost!

Aspectul este foarte important, inclusiv atunci cand mancam!

 

Aceasta a fost dimineata in care, ti-ai dat seama cat de important este aspectul pe care il are mancarea. Ti-ai dat seama ca, de acum, daca vei vrea sa adaugi ceva nou in dieta pe care o ai, va trebui doar sa faci in asa fel incat sa arate bine si sigur vei putea reusi in acest fel sa diversifici. Daca vrei sa reusesti sa duci o viata cat mai sanatoasa si sa mananci mereu cu drag, felul in care iti prezinti preparatul, e tare important.

 

Lasa deoparte pentru moment faptul ca gatesti in tigai ieftine si poate nu ai inca tot ce ti-ai dori in bucatarie! Pune, pentru inceput, aspectul mancarii tale pe primul loc, daca vrei sa mananci cu drag si spor. Si, incepi, cu un mic ”artificiu” foarte aspectuos in farfurie! Ouale perfect rotunde!

 

Ce sunt ochiurile rotunde?

 

”Oua ochiuri rotunde” suna destul de pompos, insa, de fapt, nu-i prea mare lucru. Asta, bineinteles, daca ne referim la efortul pe care o sa il depui tu ca sa il faci, fiindca, din punct de vedere al aspectului, niste oua ochiuri perfect rotunde pot insemna foarte mult pentru farfuria ta!

Niste ochiuri perfect rotunde, vor putea fi aranjate mult mai frumos in micul tau dejun ori in orice alta reteta pregatesti, care sa contina si ochiuri. Cu niste oua ochiuri rotunde, vei reusi sa aduci ”bunul gust” pe farfurie, atat la propriu cat si la figurat!

 

Cum poti face niste ochiuri perfect rotunde?

Pentru a putea realiza farfuria perfecta, ca sa faci ochiuri rotunde, nu vei avea nevoie de prea multe  lucruri si nu va trebui sa depui nici prea mult efort. Iata ce variante ai, pentru a le putea gati.

 

1.Foloseste o forma rotunda

 

Cu ajutorul unei forme rotunde pentru biscuiti, vei putea face cu usurinta oua rotunde. Insa, si aici ai doua posibilitati. Prima, ar fi sa pui forma in tigaie, inainte sa pui oul. Sa lasi tigaia sa se inalceasca si sa pui in ea si ptin unt sau ulei. Apoi, cand tigaia s-a incalzit, sa spargi oul fix in mijlocul formei si sa il lasi in tigaie pana se gateste conform preferintelor tale: ori tare, ori cu zeama.

A doua varianta, ar fi sa prajesti oul asa cum o faci de obicei, insa, dupa ce e gata si il pui pe farfurie, sa ii tai marginile folosind forma de biscuiti. Pune forma rotunda pe oul gata prajit si apasa usor pe ea, apoi roteste usor forma, pana ce aceasta reuseste sa taie albusul, iar oul rotund va fi gata.

Ce faci insa, in cazul in care folosesti a doua varianta, cu marginile de ou ramase? Daca stii ca nu le vei mai manca, ori nu le vei mai folosi cu alta ocazie in alt preparat, noi iti recomandam sa optezi pentru prima varianta, ca sa eviti risipa.

 

2.Foloseste o tigaie pentru oua ochiuri

tigaie ochiuri rotunde

Tigaile speciale, pentru oua ochiuri, prezinta pe suprafata lor, adancituri rotunde, special create pentru ca ouale sa poata fi prajite perfect, intr-o forma rotunda. Desi, poate parea ceva mai costisitor ca pret, decat o forma rotunda, pentru biscuiti, aceasta prezinta si mai multe avantaje.

In primul rand, nu vei pierde deloc albus. In cazul in care vei utiliza o forma pentru biscuiti, chiar daca o lasi in tigaie, cat timp oul se prejeste, o mica parte din albus, tot se va putea strecura in exteriorul formei. Iar daca folosesti a doua varianta si tai oul cu ajutorul formei, am stabilit deja ca vei pierde o parte destul de consistenta din ou.

In al doilea rand, daca vei folosi forma, la final, oul va fi rumen doar pe fund. In schimb, folosind o tigaie pentru ochiuri, chiar si marginile acestuia vor fi aurii si frumoase pe farfurie. Asa ca, daca doresti un plus de aspect, noi iti recoamandam sa folosesti o tigaie pentru ochiuri, iar nu o forma rotunda.

In al treilea rand, o tigaie pentru ochiuri, cum este cea pe care o gasesti la OaleSiTigai, este antiaderenta. Iar asta inseamna ca ouale nu se vor lipi si, pe deasupra, nu vei intampina dificultati atunci cand vei pune ouale pe farfurie, fiindca se vor scoate usor din golurile tigaii. In schimb, folosind forme rotunde, oul s-ar putea prinde de margini si, in incercarea de a-l scoate, s-ar putea sa il rupi ori sa ii spargi galbenusul, in cazul in care l-ai pregatit mai moale.

Asa ca, daca vrei ca micul dejun sa poata fi preparat mult mai usor, iar ouale rotunde sa poata fi gatite fara prea mult efort, ar trebui sa te gandesti serios la achizitonarea unei tigai pentru ochiuri. In acest fel, vei putea avea parte doar de farfurii care sa arate minunat.

Speram ca ti-a fost de folos acest articol si ca, de acum, vei incerca si tu sa folosesti ochiurile rotunde in preparatele tale. Chit ca alegi forma de biscuiti, chit ca alegi tigaia, noi iti uram mult spor la preparat si pofta mare!

 

Comentarii