Cum sa gatesti conopida gratinata, ca sa-ti iasa perfect?

Conopida este foarte sanatoasa si exista multe retete in care ai putea sa o folosesti, iar una dintre aceste retete este chiar conopida gratinata. Insa, exista sansa ca aceasta reteta sa nu iasa tocmai cum ar trebui, daca nu urmezi pasii corespunzatori. Asa ca, iata ce trebuie sa faci pentru ati iesi perfecta!

Ingrediente

1 conopida de dimensiune medie

4 oua

500 g smantana grasa

250 g cascaval

Mod de preparare

Pentru a gati conopida gratinata, va trebui, mai intai sa fierbi conopida. Daca vei alege sa o pui la cuptor fara  a o fierbe inainte, aceasta nu se va gati. Asa ca, spala bine conopida si tai-o in bucati de dimensiune potrivita, apoi pune-o la fiert si adauga si sare, pentru ca aceasta sa prinda gust.

Cand s-a fiert complet, va trebui sa o scurgi si sa o lasi sa se raceasca. Intre timp, poti da tot cascavalul pe razatoare si poti prepara compozitia ce urmeaza a fi amestecata cu conopida.

Dupa ce ai ras cascavalul, pune jumatate din cantitatea de cascaval ras, intr-un bol, alaturi de toata cantitatea de smantana si de cele 4 oua. Amesteca bine, pana compozitia devine omogena si pune in bol si conopida racita, apoi mesteca, pana ce oul ajunge peste tot pe suprafata bucatilor de conopida.

Transfera apoi tot ce este in bol, intr-o tava, pe care anterior ai uns-o cu putin unt sau ulei si pune deasupra cealalta jumatate de cascaval ras. Lasa apoi la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana in momentul in care cascavalul se rumeneste frumos si prinde crusta.

Sa ai pofta!

Comentarii