Toti turistii au obiceiul sa se opreasca la un popas si sa guste dintr-una din cele mai faimoase retete romanesti - cordon bleu. Acest preparat este frecvent solicitat si in restaurante, insa il poti face fara efort direct la tine in bucatarie, in doi timp si trei miscari. Nu ai nevoie decat de 5-6 ingrediente, iar gustul este la fel de bun precum la un restaurant de 5 stele.
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL50 minute
680 gr carne de porc fara oase
sare si piper
8 felii prosciutto
8 felii cascaval
1 cana faina
2 oua batute cu 2 linguri apa
2 cani pesmet
3 lingură(i) unt
ulei pentru prajit
Pasul 1 - Pregatirea carnii pentru Cordon bleu
Muschiul de porc se sectioneaza in felii groase de circa 1-2 deget si lungi cat sa poata fi impaturite. Pe-o parte se adauga o felie de sunca presata sau prosciutto si una de cascaval, apoi se trece carne parte peste parte. Se asezoneaza exteriorul muschiului de porc cu sare si piper.
Pasul 2 - Pregatire Cordon bleu
Intr-un bol se bat ouale cu sare si piper. Intr-o cratita cu pereti inalti sau o tigaie se pune uleiul la incins. Se trec bucatile de carne prin ou, apoi prin pesmet si se pun la prajit timp de circa 12 minute, pe-o parte si pe cealalta. Dupa ce sunt gata se aseaza pe un servetel pentru a absorbi uleiul in exces.
Pasul 3 - Servire Cordon bleu
Se servesc alaturi de cartofi natur, pireu sau orez.
Pofta buna!
Comentarii