Ciorba radauteana

Ciorba radauteana este un preparent des solicitat in cadrul restaurantelor romanesti. Savoarea aparte a acesteia este data de aroma legumelor proaspete si de dress-ul cu smantana, ceea ce transforma o ciorba aparent simpla, intr-un adevarat rafinament pentru papilele gustative. Ciorba radauteana este un preparat simplu de pregatit si care te va incanta de fiecare data.
 

TIMP DE PREGĂTIRE30 minute
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 30 minute

 

 

 15 kg carne de pui
 5 galbenusuri
 400 gr smantana dreasa
 1 linguriță(e) piper boabe
 3 linguriță(e) sare
 5 linguriță(e) otet
 4 catei usturoi
 1 ardei rosu
 ¼ capatana telina
 3 morcovi
 2 cepe

 

 

Pasul 1 - Pregatirea legumelor
 

Legumele se spala, se curata si mai apoi se taie in cubulete de dimensiune medie (ceva mai mari).


Pasul 2 - Pregatirea carnii pentru Ciorba radauteana
 

Carnea de pui se spala si parleste sau i se indeparteaza pielita. Umpleti mai apoi o oala mare cu apa cat cuprinde si adaugati carnea. Cand aceasta fierbe si spuma se formeaza la suprafata, indepartati spuma cu ajutprul unei site.


Pasul 3 - Gatirea legumelor pentru Ciorba radauteana
 

Dupa ce ati spumuit carnea bine adaugati legumele la fiert si fierbeti intregul amestec pana cand carnea si legumele sunt fierte.


Pasul 4 - Transarea carnii si a legumelor
 

Strecurati zeama si scoateti legumele si taiatile in cubulete potrivite ca marime. Dezosati carnea si taiati-o fideluta.


Pasul 5 - Pregatirea dresului
 

Intr-un castron formati amestecul din smantana si galbenusurile batute, alaturi de usturoi si faina. Inglobati cateva polonice de zeama fierbinte pana compozitia se omogenizeaza. Amestecati si restul supei cu acesta intr-un vas si puneti din nou la foc, alaturi de otet, carnea de pui si legumele tocate.


Pasul 6 - Servire Ciorba radauteana
 

Se trece ciorba in cantitatea dorita intr-un castron si se serveste cu patrunjel proaspat tocat deasupra, mujdei de usturoi sau cu ardei iute, dupa preferinte.
Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana este un preparent des solicitat in cadrul restaurantelor romanesti. Savoarea aparte a acesteia este data de aroma legumelor proaspete si de dress-ul cu smantana, ceea ce transforma...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare este una din cele mai iubite si realizate retete pentru copii si adulti. Perisoarele sunt moi, usor de consumat, alaturi de ciorba condimentata corespunzator. Este perfecta in...
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba este un preparat care nu lipseste niciodata de pe masa, mai ales din seria felurilor principale. Insa, de sarbatorile Pascale, te invitam sa inlocuiesc ciorba traditionala de vita sau de pui...
Ciorba de legume cu struguri
Ciorba de legume cu struguri
Ciorba de legume acrtită în mod tradițional așa cum o făceau bunicii noștri cu zeamă de struguri verzi, are o aromă unică, un parfum minunat și este bogată în vitamine și minerale. Este o rețetă...
Ciorba de vara, fara carne
Ciorba de vara, fara carne
Daca te-ai saturat de carne sau ai ales in aceasta perioada sa tii post, o ciorba fara carne, binecunoscuta ciorba de vara, va fi reteta care te va sursprinde prin savoarea acesteia si prin...