Ciorba radauteana este un preparent des solicitat in cadrul restaurantelor romanesti. Savoarea aparte a acesteia este data de aroma legumelor proaspete si de dress-ul cu smantana, ceea ce transforma o ciorba aparent simpla, intr-un adevarat rafinament pentru papilele gustative. Ciorba radauteana este un preparat simplu de pregatit si care te va incanta de fiecare data.
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 30 minute
15 kg carne de pui
5 galbenusuri
400 gr smantana dreasa
1 linguriță(e) piper boabe
3 linguriță(e) sare
5 linguriță(e) otet
4 catei usturoi
1 ardei rosu
¼ capatana telina
3 morcovi
2 cepe
Pasul 1 - Pregatirea legumelor
Legumele se spala, se curata si mai apoi se taie in cubulete de dimensiune medie (ceva mai mari).
Pasul 2 - Pregatirea carnii pentru Ciorba radauteana
Carnea de pui se spala si parleste sau i se indeparteaza pielita. Umpleti mai apoi o oala mare cu apa cat cuprinde si adaugati carnea. Cand aceasta fierbe si spuma se formeaza la suprafata, indepartati spuma cu ajutprul unei site.
Pasul 3 - Gatirea legumelor pentru Ciorba radauteana
Dupa ce ati spumuit carnea bine adaugati legumele la fiert si fierbeti intregul amestec pana cand carnea si legumele sunt fierte.
Pasul 4 - Transarea carnii si a legumelor
Strecurati zeama si scoateti legumele si taiatile in cubulete potrivite ca marime. Dezosati carnea si taiati-o fideluta.
Pasul 5 - Pregatirea dresului
Intr-un castron formati amestecul din smantana si galbenusurile batute, alaturi de usturoi si faina. Inglobati cateva polonice de zeama fierbinte pana compozitia se omogenizeaza. Amestecati si restul supei cu acesta intr-un vas si puneti din nou la foc, alaturi de otet, carnea de pui si legumele tocate.
Pasul 6 - Servire Ciorba radauteana
Se trece ciorba in cantitatea dorita intr-un castron si se serveste cu patrunjel proaspat tocat deasupra, mujdei de usturoi sau cu ardei iute, dupa preferinte.
Pofta buna!
Comentarii