Daca te-ai saturat de carne sau ai ales in aceasta perioada sa tii post, o ciorba fara carne, binecunoscuta ciorba de vara, va fi reteta care te va sursprinde prin savoarea acesteia si prin continutul bogat in legume. Este o ciorba plina de vitamine, care te va incarca cu energie si care-ti va suplimenta starea ta de bine.
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL30 minute
2 dovlecei
10 cartofi
5 cepe
2 morcovi
1 farfurie fasole verde
500 gr zarzavat/ rosii si ardei
sare si piper
leustean
ulei
bors sau zeama de acrit
Pasul 1 - Pregatirea legumelor
Legumele se spala si se curata, mai apoi se toaca de dimensiuni medii si/sau mici. Se ia o tigaie si se pune pe foc, in care se adauga ceapa la calit pana aceasta isi schimba culoarea, adaugand ulterior morcovii taiati rondele, fasolea, rosiile si ardeii.
Pasul 2 - Pregatirea ciorbei
Se ia o cratita mai mare si se adauga legumele calite, care se completeaza cu apa si cu restul zarzavatului. Se asezoneaza cu sare, piper si orice alte condimente dupa bunul plac si se lasa la foc mic/mediu timp de aproximativ 20 minute.
Pasul 3 - Servire
Cand ciorba este gata se trece in castroane portia dorita si se serveste cu putin leustean sau patrunjel proaspat tocat si presarat deasupra.
Pofta buna!
Comentarii