Ciorba este un preparat care nu lipseste niciodata de pe masa, mai ales din seria felurilor principale. Insa, de sarbatorile Pascale, te invitam sa inlocuiesc ciorba traditionala de vita sau de pui cu ciorba de miel. Este o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa.
TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL1 oră 20 minute
1 l borş
1 kg costiţe de miel
1 cutie de smântână
sare, piper
1 ceapă
4 morcovi
200 ml suc de roşii
2 căţei de usturoi
1 legatura leuştean verde
3 boabe de piper
1 frunza dafin
zeamă de lămâie
Pasul 1 - Pregatirea carnii pentru Ciorba de miel
Carnea de miel se spala bine sub jet de apa, se inlatura pielita si se pune intr-o cratita sau oala la foc, cu un varf de sare si alte condimente (dupa preferinta, daca exista). Se spumeaza si se lasa la fiert.
Pasul 2 - Pregatirea legumelor
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se adauga peste carne, cand aceasta incepe a fierbe.
Pasul 3 - Finalizare Ciorba de miel
Cand carnea este fiarta se adauga si borsul si sucul de rosii.
Pasul 4 - Servire Ciorba de miel
Cand ciorba este gata, se pune in boluri si se serveste, dupa preferinta, cu smantana, zeama de lamaie si verdeturi tocate.
Pofta buna!
Comentarii