Chifteluțe de legume crocante ușor de preparat, gustoase și foarte aromate. Aceste chifteluțe sunt mult mai sănătoase decat cele din carne și reprezintă un mod eficient de a-i face pe cei mici să consume legume.
TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 25 minute
Reteta pentru 2 portii
- 300 gr Morcovi rași
- 300 gr Dovlecei rași
- 2 Ouă
- 2 Căței de usturoi pisați
- 2 Cepe verzi
- 90 gr Făină
- 100 ml Smântână
Pasul 1 - Pregătirea dovleceilor
Dovleceii rași se pun într-o sită, cu sare presărată pe deasupra și se lasă la scurs aproximativ 10 min.
Pasul 2 - Pregătirea amestecului
După ce dovleceii s-au scurs, într-un bol, se amestecă împreună cu morcovii rași, 2 căței de usturoi pisați, ceapa verde tocată, făina și cele două ouă bătute. Se amestecă bine și se asezonează după gust cu sare și piper.
Pasul 3 - Prăjirea chifteluțelor de legume
Într-o tigaie mare, se încinge uleiul și se pun la prăjit chifteluțele ( o chifteluța - 1 lingură din amestec), așezate între ele la o distanță mai mare (chifteluțele se vor extinde ca dimensiuni).
Chifteluțele de legume se prăjesc cam 2-3 minute, apoi se întorc și se mai prăjesc incă 1-2 minute, până ce devin crocante, după care se transferă într-o farfurie pe care a fost așezat în prealabil un șervețel.
Pasul 4 - Servirea chifteluțelor de legume crocante
Chifteluțele crocante de legume se servesc cu smântână sau, după gust, cu iaurt pus deasupra. Pofta Buna!
Comentarii